Ga naar Content
Noord-Holland

Opnieuw lijnbussen bekogeld: al twee dagen 'raak' in Heemskerk

16 juli 2016, 13.26 uur · Aangepast 16 juli 2016, 14.48 uur
Door: · Foto: Twitter/ @POL_IJmondNoord

HEEMSKERK Opnieuw zijn er lijnbussen van Connexxion bekogeld. Zowel op donderdagavond als gisteravond was het raak op de Laan van Assumburg in Heemskerk.

De eerste bus, die stilstond, werd rond donderdagavond om 23.00 uur getroffen. De bus is hierna onderzocht, maar er zijn geen sporen van de bekogeling aangetroffen. Er is niemand gewond geraakt bij de bekogeling.

Lees ook: Opnieuw bus bekogeld: per direct 's avonds geen lijnbussen in deel Heemskerk

De tweede bus werd gisteravond rond 23.30 uur geraakt met een steen. Hierbij sneuvelde een raam. Er zaten passagiers in de bus, maar deze zijn ongedeerd gebleven.

Omleiding 
Het is niet de eerste keer dat bussen van Connexxion in Heemskerk worden bekogeld met stenen. In maart moest de busvervoerder een aantal lijnen noodgedwongen laten omrijden omdat het niet meer veilig was in delen van Heemskerk. 

Daarna stopte het geweld echter niet en was het meerdere keren raak. In Haarlem kreeg een 25-jarige man zelfs een stoeptegel tegen zijn hoofd en liep hierbij een flinke hoofdwond op.

'Het kan fout gaan'
Nicky Jansen, woordvoerster van Connexxion, spreekt haar afschuw uit over de gebeurtenissen. "Het kan zomaar een keer helemaal fout gaan, zoals in Haarlem eerder gebeurde."

Of er maatregelen komen na de bekogelingen van de afgelopen dagen, is nog onbekend.