Ga naar Content

Tieners gearresteerd voor mishandelen conducteur op station Purmerend

Twee jongens van 13 en 14 jaar oud zijn gisteravond gearresteerd nadat ze een conducteur op het station van Purmerend zouden hebben mishandeld, meldt de politie vandaag. Het tweetal zit nog vast. 

Foto: Streetview

De conducteur werd bespuugd, geschopt en geslagen door de twee jongens, aldus de politie. Daarna voegden ze zich bij een grotere groep en zetten het op een lopen. Handhavers van de gemeente Purmerend spoorden het duo snel op en droegen hen over aan de politie. 

Beide jongens komen uit Purmerend en zitten nog vast. De conducteur moest worden behandeld door ambulancepersoneel. Hij heeft aangifte gedaan. 

Drie minuten stil

Na een incident van enkele weken terug, waarbij een conductrice werd mishandeld door een groep jongeren, besloot de NS de treinen drie minuten stil te zetten uit protest tegen het geweld waar medewerkers mee te maken krijgen. Ook machinist Michel Jongebloet uit Purmerend is ooit aangevallen tijdens zijn werk. 

De NS registreerde afgelopen jaar 1042 meldingen van geweldsincidenten, 8 procent meer dan in 2022. Het was het derde jaar op rij dat de geweldscijfers omhoog gingen. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.