De Droom 
Fotograaf Ruben Timman is na een droom ervan overtuigd dat hij een bijzonder project moet gaan realiseren. Er moet ‘een museum der mensheid’ komen: een plek waar mensen uit de hele wereld op een waardige manier geportretteerd worden. Timman neemt je in de documentaire mee op zijn reis naar de realisering van zijn droom: Museum of Humanity.

De filmmakers: Roos den Arend, Ruud Hooijen en Stephen Timman 

 

Misschien is er geen later
Laura (22 jaar) uit Bovenkarspel staat nu positiever in het leven dan ooit, maar haar jeugd bestond uit dieptepunten: depressie, automutilatie, een eetstoornis en suïcidepogingen. Met veel kracht is ze er bovenop gekomen. Ze wil nu de wereld rondreizen, marathons rennen en ze volgt een opleiding voor verpleegkundige.

De filmmakers: Lotte de Groot, Iris Wagemaker, Ruby Hillegers 

 

Make-Up Club
Diëgo en Tom zijn twee totaal verschillende jongens die één ding gemeen hebben: hun passie voor make-up. In dit verhaal worden de jongens gevolgd naar het feest waar zij zich in alle schoonheid zullen tonen.

De filmmakers: Oscar von Ende, Nina Albers, Chris ter Wolbeek

 

 

Pammetje in Mannenland
De 23-jarige Pam uit De Goorn ziet er uit als een meisje maar maar staat iedere dag haar mannetje als vrachtwagenchauffeur. Hoe doet zij dit?

De filmmakers: Martijn Brouwer, Rianne Blok, Iris Hakvoort

 

Hoezeer voel jij? 
Achter een hele grote glimlach, zit ook een ander verhaal. Student Tessa (23 jaar) is vol energie en staat positief in het leven. Ze gaat echter ook elke dag om met chronische pijn in de linkerhelft van haar lichaam. Het is moeilijk voor haar om hierover te praten. Zal de pijn ooit verdwijnen? Die vraag is lastig te beantwoorden maar Tessa laat het er niet bij zitten.

De filmmakers: Tessa, Iris Hendriks, Roos van Voskuijlen

 

On the road to fame
Wat gebeurt er als je toewerkt naar twee exposities binnen een maand maar niet alles verloopt zoals gepland? In deze documentaire wordt de jonge veelbelovende beeldend kunstenaar Danielle Hoogendoorn gevolgd: iemand met een sterke eigen wil en originele signatuur.

De filmmakers: Gijs Blauwhof, Barbara Rasker, Bastiaan Rosman

 

De Hertenfluisteraar
De hertenfluisteraar sluit vriendschap met de damherten uit de duinen van zijn woonplaats Zandvoort. Maar ze lopen inmiddels niet alleen in de duinen maar ook door het dorp. Een deel van de hertenpopulatie moet worden afgeschoten zo heeft de Raad van Staten besloten. Willem van der Sloot is echter vastberaden: van zijn vrienden heb je af te blijven!

De filmmakers: Jeffrey Jacques Sobral, Lazlo de Wijs en Sergio Bleijs

 

Mag ik dan bij jou?
Deze documentaire vertelt het verhaal van de 18-jarige Syrische Sîpan die alleen naar Nederland is gevlucht. Zijn ouders bleven achter in een land waar de de oorlog nog steeds niet is afgelopen. Hoe bouw je een bestaan op in Nederland waar alles nieuw is, zonder ouders, familie en vrienden? En nog belangrijker, hoe zorgt Sîpan ervoor dat hij in Nederland mag blijven? 

De filmmakers: Nola Zeegers, Daan t Hooft en Derk Wagemaker

 

De Danskoninging
Hip-hop-danskoningin Susan Koning leeft voor haar grote liefde: de dans. Maar de documentaire gaat ook over Susan die is opgegroeid in Volendam met een Chinese moeder en een vader die ras-Volendammer is. Het is deze achtergrond die Susan niet alleen de power geeft om te performen maar ook om de liefde voor de dans doortegeven aan een jonge generatie.

De filmmakers: Nathalie Afriat, Rachel Plaggenburg en Maartje Albers

 

Witte Raven
Hoe is het om je leven lang “iets” te voelen dat anderen niet kunnen navoelen? Dit is de realiteit van Samantha en Shane, een koppel uit Purmerend. De documentaire gaat over hun dagelijkse leven maar vooral over wat hen ’s avonds en ’s nachts bezighoudt: het paranormale. Samen met ‘The Ravens Paranormal’ (een groepje gelijkgestemden) voeren zij geestenjachten uit en proberen zij te bewijzen dat zij niet gek zijn. Is er toch meer tussen hemel en aarde dan je zou denken?

De filmmakers: Mike Rijpsma, Rik Budding en Martine Groen

 

Alle Zeilen Bijzetten
De watersportvrienden Olivier, Guus, Tom en Luuk hebben een grote droom: een bijdrage leveren aan een schoner milieu door plastic te recyclen en er uiteindelijk ski’s van te maken. Het blijkt een ingewikkeld en ook technisch proces. Gaat dit hen lukken?

De filmmakers: Jordan Iliev, Dorona Lenoir, Tristan Kewilaa