Noord-Holland

Burgertop Schiphol

Schiphol is dagelijks in het nieuws. Dat geldt ook voor de toekomst van onze luchtvaart. Maar het zijn altijd de politici en de directie van Schiphol die aan het woord zijn, en een enkele keer een belangengroep. Wat vinden Noord-Hollanders zelf? De Burgertop Schiphol geeft een stem aan de inwoners van Noord-Holland. Mensen die te maken hebben met de effecten van beslissingen die over Schiphol worden genomen, maar daarin niet worden gehoord.

> Waarom werkt NH Nieuws mee?

> Alle praktische informatie op een rij

Op de burgertop in Wijk aan Zee komen 150 inwoners uit Noord-Holland bijeen. Zij vormen een dwarsdoorsnede vanuit de bevolking. Zowel mensen die door Schiphol hun brood verdienen, als zij die overlast ervan ervaren. Uit alle Noord-Hollandse regio’s en vanuit alle leeftijdsgroepen. Zo zorgen we ervoor dat alle belangen gelijkwaardig aan tafel zitten: het belang van economie, werkgelegenheid, tegengaan van overlast, gezondheid en zorg voor het milieu en de toekomst. Want al deze belangen zijn ónze belangen.

Tekst loopt door onder de video

NH Nieuws

Deze mensen gaan met elkaar in gesprek. Niet als 'instituties' die de diverse belangen vertegenwoordigen, maar gewoon als Noord-Hollanders die een gezamenlijk heden en toekomst met elkaar delen. Zij gaan in gesprek over de toekomst van de luchtvaart in ons land en de toekomst van Schiphol in het bijzonder.

Zij gaan op zoek naar mogelijkheden om verschillende standpunten te verenigen en om de in hun ogen noodzakelijke keuzes te maken. Zij spreken vanuit zichzelf en met elkaar, vrijuit, zonder politiek belang. Zij werken toe naar een aantal 'burgervoorstellen' die aan het einde van deze burgertop worden gepresenteerd. En die hun vervolg krijgen in burgertoppen over dit onderwerp in andere regio's in ons land.

Met deze burgertop laten wij zien dat onze inwoners prima in staat zijn met elkaar over een heikel onderwerp te spreken en daarover verantwoorde beslissingen te nemen. Ook over het vraagstuk van de toekomst van Schiphol, dat diep ingrijpt in onze levens en onze leefomgeving. We maken duidelijk dat politiek Den Haag en de NV Schiphol te weinig oog en oor heeft voor deze gefundeerde stem van onderop. We laten zien dat besluitvorming anders kan worden aangepakt. Niet óver ons, maar met ons en dóór ons.

Er zijn momenteel geen items beschikbaar