Start van hoofdcontent

Ziyech en Mazraoui keren terug bij Marokko, verslaan Chili in oefenduel

23 september 2022, 23.55 uur · Foto: AFP

De uitslag van Marokko-Chili (2-0) zal niet de reden zijn dat Marokko-fans zich het oefenduel zullen herinneren. Wel vanwege de terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui.

Ziyech speelde zijn laatste wedstrijd voor Marokko vijftien maanden geleden tegen Burkina Faso. Mazraoui's laatste duel voor Marokko was bijna twee jaar geleden tegen Centraal Afrikaanse Republiek.

Terug na conflict

Beide oud-Ajacieden ontbraken lange tijd wegens een conflict met voormalig bondscoach Vahid Halilhodzic, die hem beschuldigde van onprofessioneel gedrag. Onterecht, zei de 29-jarige speler.

De nieuwe bondscoach Walid Regragui, vervanger van Halilhodzic, aarzelde bij zijn aanstelling geen moment en riep Ziyech op voor de huidige interlandperiode. Mazraoui zat voor de zomer al eens bij de selectie, maar maakte nu pas weer zijn eerste minuten voor de Leeuwen van de Atlas.

Foto: 2b8d55b6-5f81-31fd-bd46-4893290c6750 - AFP

In zijn rentree speelde Ziyech 82 minuten mee, Mazraoui stond de hele wedstrijd binnen de lijnen. Ook Sofyan Amrabat speelde, de oud-Feyenoorder stond centraal op het middenveld.

Marokko zit november op het WK in groep F, met als tegenstanders België, Canada en Kroatië.