Ga naar Content

Heracles na zege met tien terug op promotieplek, De Leeuw is los bij Willem II

Heracles Almelo bezet weer een promotieplaats in de eerste divisie. De ploeg van John Lammers nam dankzij een zege op Helmond Sport (2-0) de tweede plek over van FC Eindhoven. PEC Zwolle blijft op doelsaldo koploper.

Slechts vier duels stonden er op het programma, de andere vijf van speelronde acht waren anderhalve week geleden al gespeeld.

Voor Heracles kreeg de overwinning op Helmond Sport een heroïsch tintje, omdat Anas Ouahim na een kwartier al flink over de schreef was gegaan met een harde tackle. De scheidsrechter trakteerde de jarige Heraclied (25) op een rode kaart.

Helmond Sport haalde een lading aan nieuwe spelers binnen om een rol van betekenis te spelen in de eerste divisie, maar ook met een man meer op het veld straalde de ambitie er nog niet echt af. Alleen Arno Van Keilegom kreeg een grote kans.

Uitbundige vreugde

Vooral de thuisclub straalde de absolute wil uit om te winnen en Lucas Schoofs kopte vlak na rust raak, een treffer die uitbundig werd gevierd. Abed Nankishi stelde vlak voor tijd de zege veilig.

Op gepaste afstand van de twee koplopers deden MVV (1-2 bij FC Dordrecht) en Willem II (1-3 bij TOP Oss) goede zaken in de subtop. Michael de Leeuw maakte met een intikker en een penalty zijn eerste twee goals sinds zijn terugkeer bij de Tilburgers.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?