Hongarije blijft stunten in Nations League, Engeland degradeert

Hongarije heeft opnieuw voor een sensatie gezorgd in groep 3 van League A in de Nations League. De ploeg van de Italiaanse bondscoach Marco Rossi won in de vorige speelronde met 4-0 bij Engeland en pakte nu de winst tegen Duitsland in Leipzig (0-1).

Duitsland speelde voor rust slordig en in een te laag tempo en legde het in felheid duidelijk af tegen de Hongaren. Die kwamen door een magnifieke hakbal van Ádám Szalai uit een corner verdiend op 0-1. Duitslands enige kans voor rust was voor aanvoerder Thomas Müller. Doelman Péter Gulácsi keerde de kopbal.

Stand groep A3 Nations League - Foto: NOS

Hongarije, dat niet meedoet aan het WK, kreeg na rust met een veel agressiever Duitsland van doen. Leroy Sané was dicht bij de 1-1 met een uithaal, maar zijn schot werd knap gekeerd door Gulácsi.

Italië laat Engeland degraderen

Waar Hongarije boven zichzelf uitstijgt in de groep, zakt Engeland door de ondergrens, Door een 1-0 nederlaag tegen Italië in Milaan degradeerden de Engelsen naar het tweede niveau. Divisie B.

Het duel met Italië in San Siro, een reprise van de EK-finale van 2021 die Italië na penalty's won, bood voor rust weinig vertier. Gianluca Scamacca was gevaarlijk met een kopbal, die doelman Nick Pope nog net tegen de lat kon tikken, en de Engelse aanvoerder Harry Kane met een schot van grote afstand.

Giacomo Raspadori tekende halverwege de tweede helft voor de 1-0. Hij nam een lange bal van Leonardo Bonucci goed aan, kapte zich ongehinderd door Kyle Walker vrij en vond de verre hoek. Federico Dimarco trof in de slotfase nog de paal.

Giacomo Raspadori viert zijn goal tegen Engeland - Foto: Pro Shots

Hongarije en Italië strijden maandag in Boedepest om de groepswinst en plaatsing voor de finaleronde. De Hongaren hebben genoeg aan een gelijkspel, de Italianen moeten winnen. Engeland ontvangt maandag op Wembley Duitsland.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?