Start van hoofdcontent

PSV zet FC Emmen met speels gemak opzij en tankt vertrouwen richting Monaco

6 augustus 2022, 21.50 uur · Aangepast 6 augustus 2022, 22.27 uur · Foto: Pro Shots

PSV heeft in aanloop naar het cruciale duel met Monaco in de derde voorronde van de Champions League vertrouwen kunnen tanken. In de eerste wedstrijd van het eredivisieseizoen werd FC Emmen in Eindhoven met speels gemak opzij gezet: 4-1.

Voorafgaand aan het duel met FC Emmen zei trainer Ruud van Nistelrooij dat het midweekse duel met Monaco er flink had ingehakt. "Iedereen is fit, maar fris is een ander verhaal."

Met FC Emmen troffen de Eindhovenaren de ideale tegenstander om zonder grote inspanning de eerste drie punten van het seizoen te bemachtigen. PSV legde de bezoekers al in de eerste helft over de knie; met Monaco in het achterhoofd was dat een scenario waarvoor Van Nistelrooij vooraf zou hebben getekend.

Na een gezapig begin brak Johan Bakayoko, die de zwaar geblesseerde Noni Madueke verving, na een kleine twintig minuten de ban. Na een goede dribbel van Xavi Simons, die een van de uitblinkers was bij PSV, kon Bakayoko zijn eerste doelpunt in de eredivisie maken.

Emmen klungelt

PSV verdubbelde snel daarna de voorsprong, maar dat was vooral te danken aan FC Emmen, dat nu al een gooi deed naar het knulligste eigen doelpunt van het seizoen.

Maikel Kieftenbeld na zijn klungelige eigen doelpunt - NOS

Nadat doelman Eric Oelschlägel eerst nog twee inzetten van zijn eigen verdedigers keerde, werd hij uiteindelijk toch gepasseerd door Maikel Kieftenbeld. De verdediger van FC Emmen probeerde de bal van de doellijn te halen, maar via zijn eigen standbeen belandde de bal juist in zijn eigen doel.

Twee goals Gakpo

Daarna was het de beurt aan smaakmaker Cody Gakpo, die ondanks genoeg interesse van buitenlandse clubs nog altijd in Eindhoven speelt. In de eerste helft rondde hij oog in oog met de keeper af in de korte hoek, vlak na rust ontsnapte hij aan buitenspel en schoot hij de bal in de lange hoek.

Niet lang daarna besloot Van Nistelrooij zijn vedette te wisselen met het oog op de return tegen Monaco, dat zijn openingsduel in de competitie ook won. Bij het verlaten van het veld gaven de supporters hun aanvaller met het lied 'Cody moet blijven' nog een gratis advies mee.

Bekijk hieronder het interview met Cody Gakpo.

Cody Gakpo staat in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar voorlopig speelt de aanvaller nog in Eindhoven. - NOS

Na de 4-0 nam PSV gas terug en de ploeg van Van Nistelrooij werd het hier en daar ook wat laconiek. FC Emmen kon daar via een doelpunt van Ole Romeny van profiteren. PSV-doelman Walter Benítez weerhield FC Emmen met een aantal goede reddingen vervolgens van nog meer doelpunten.

PSV komt over drie dagen weer in actie. Na de 1-1 in het uitduel willen de Eindhovenaren dinsdag tegen Monaco een plek in de play-offs van de Champions League af te dwingen.