Start van hoofdcontent

Ruim 70 gewonden, 17 brandweerlieden vermist bij brand in olieopslag Cuba

6 augustus 2022, 22.05 uur · Foto: Reuters

Bij een brand in een olieopslag in de Cubaanse havenstad Matanzas zijn zeker 77 mensen gewond geraakt. Zeventien brandweerlieden worden vermist, aldus de Cubaanse autoriteiten. De bluswerkzaamheden zijn nog in volle gang.

De brand brak gisteravond lokale tijd uit toen een tank met ruwe olie door de bliksem werd geraakt. De blikseminslag werd gevolgd door verschillende explosies.

Op beelden zijn dikke, zwarte rookpluimen te zien boven de olieopslag. In Matanzas, een stad die 100 kilometer westelijk van de hoofdstad Havana ligt, zijn de mensen die dichtbij de olieopslag wonen geëvacueerd, meldt het kantoor van de Cubaanse president. Het is nog niet bekend of er mensen bij de brand zijn omgekomen.

Beelden van de brand en een nabijgelegen ziekenhuis, waar veel gewonden zijn:

Een ziekenhuis in de Cubaanse havenstad Matanzas ligt vol met slachtoffers die gewond zijn geraakt bij een brand in een olieopslag in de buurt. Dit gebeurde nadat de bliksem er vrijdagavond lokale tijd insloeg. Zeker 77 mensen raakten gewond. - NOS

De Cubaanse president Miguel Diaz-Canel Bermúdez schrijft op Twitter dat de vermiste brandweerlieden dringend gevonden moeten worden. Hij is naar Matanzas afgereisd, waar hij slachtoffers van de brand een bezoek heeft gebracht.

De Cubaanse regering heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om te helpen bij de bestrijding van het vuur.

De brand in de olieopslag dreigt de energiecrisis op Cuba verder te verdiepen. De Cubanen kampen al lange tijd met stroomonderbrekingen, het gevolg van brandstoftekorten en verouderde elektriciteitscentrales.