Tsjechische olympische ploeg getroffen door corona-uitbraak

22 juli 2021, 20.19 uur

Sluková-Nausch en Hermannova in betere tijden - ANP

De Tsjechische olympische ploeg dunt steeds verder uit. Inmiddels zijn vier atleten positief getest op het coronavirus. Ook twee begeleiders zijn besmet geraakt.

Donderdag voegden wielrenner Michal Schlegel en beachvolleybalster Markéta Sluková-Nausch zich in het rijtje. Door de positieve test van Sluková-Nausch gaat er ook een streep door de Spelen voor haar dubbelpartner Barbora Hermannova.

Het Tsjechisch Olympisch Comité is intussen een onderzoek gestart naar de mogelijke verspreiding van het virus tijdens de chartervlucht van een groot deel van de sporters van Praag naar Tokio.

Vraagtekens

Bij het Nederlandse team zijn er ook vraagtekens gerezen over hun vlucht, zaterdag 17 juli van Amsterdam naar Tokio. Skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg testten positief en zaten alle drie in het bewuste vliegtuig.

Vrijdag wordt een nieuwe ronde testuitslagen verwacht. Onder meer de hockeymannen, de tennissers en een deel van de wielerdelegatie (onder wie Tom Dumoulin) bevonden zich eveneens op vlucht KL861.