Manchester City voor het eerst in CL-finale • Woede PSG richt zich op Kuipers

5 mei 2021, 08.12 uur

5 mei 2021, 00.01 uur

Tot morgen!

Hiermee sluiten we dit liveblog af. Woensdag zijn we uiteraard terug voor de beslissing in de tweede halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Real Madrid. Het eerste duel eindigde in 1-1.

Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

4 mei 2021, 23.38 uur

MCI-PSG Feest in de kleedkamer van City

Reservedoelman Zack Steffen geeft ons een inkijkje in de kleedkamer van Manchester City. Het bleef nog lang onrustig.

4 mei 2021, 23.37 uur

MCI-PSG Fransen blijven boos op Kuipers: 'Hij zei f*ck you'

De woede van de spelers van PSG richt zich vooral op arbiter Kuipers. Leandro Paredes en Marco Verratti zouden in een interview na afloop met de Franse zender RMC hebben gezegd dat Kuipers de spelers tijden het duel zou hebben uitgescholden.

"Als ik zoiets zou zeggen, word ik voor tien duels geschorst", aldus Verratti.

4 mei 2021, 23.12 uur

MCI-PSG Guardiola tien jaar na laatste finale

Pep Guardiola won als beginnend coach twee keer de Champions League met Barcelona. Dat was in 2009 en in 2011. Daarna ging het keer op keer mis. Maar nu mag hij zich dus opmaken voor zijn derde finale, tien jaar na zijn laatste.

4 mei 2021, 23.07 uur

MCI-PSG Mahrez: steeds een beetje beter

4 mei 2021, 22.56 uur

MCI-PSG De draad kwijtgeraakt? Lees het wedstrijdverslag!

Manchester City kan zich nu gaan opmaken voor de finale van de Champions League, die op zaterdag 29 mei in Istanbul gespeeld wordt. De tegenstander wordt morgenavond bekend en komt uit het duel tussen Real Madrid en Chelsea. Het eerste duel in Spanje eindigde in 1-1.

Manchester City voor het eerst Champions League-finalist na dubbele zege op PSG

4 mei 2021, 22.52 uur

MCI-PSG AFGELOPEN - MAN CITY NAAR FINALE!

Dat is wel mooi. Neymar wordt op de rand van de zestien gestuit door Fabinho en krijgt daarna een liefdevolle aai over de bol van zijn landgenoot. De aantrekkelijke vrije trap schiet Neymar hoog over en naast. Het is echt niet zijn avond.

En dan fluit Kuipers voor het laatst. City gaat voor het eerst naar de finale van de Champions League!

EINDSTAND: Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 22.51 uur

MCI-PSG 89' En nu is het Danilo

Ook Danilo had er gewoon af gemoeten. Hij schopt met de noppen vooruit op de dijen van Gabriel Jesus. Ook hij komt eraf met geel.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 22.49 uur

MCI-PSG 87' Kuipers spaart Kimpembe na aanslag

Presnel Kimpembe solliciteert ook naar een rode kaart. Hij glijdt op een belachelijke manier naar de benen van Gabriel Jesus, maar heeft geluk. Arbiter Kuipers spaart de Franse verdediger met geel.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 22.48 uur

MCI-PSG 85' Buit is binnen voor City: De Bruyne naar de kant

Ook Guardiola gelooft niet meer dat PSG nog drie doelpunten gaat maken en besluit zijn spelmaker Kevin De Bruyne in bescherming te nemen. De Belg heeft namelijk al geel. Ook Bernardo Silva en even later ook Phil Foden zijn eruit.

Als je kijkt wie er voor hen inkomt, dan heb je ook niet veel te vrezen: Gabriel Jesus, Raheem Sterling en Sergio Kun Agüero.

Aan PSG-kant is ook gewisseld: Mitchel Bakker mag nog tien minuten meedoen. Eerder bracht Pochettino ook Dagba en Danilo in het veld. Geen van die drie kunnen aanvallend het verschil maken.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 22.33 uur

MCI-PSG 70' PSG kookt over

Nu lijkt iedereen het met elkaar aan de stok te hebben. De frustratie neemt de overhand bij PSG, dat nu overal een opstootje van maakt. Verratti mag van geluk spreken dat zijn ordinaire schop van zojuist niet met geel werd bestraft, want dat was zijn tweede geweest.

Ook Zintsjenko en De Bruyne hebben inmiddels geel gekregen. Als we niet oppassen eindigt dit duel straks in negen tegen negen.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 22.24 uur

MCI-PSG 62' Geen Mbappé, wel Kean en Draxler

Pochettino heeft gewisseld. Geen Mbappé, maar Moise Kean en Julian Draxler zijn in het veld gekomen. Icardi en Herrera - die kort daarvoor nog een gevaarlijk schot geblokt zag - gaan eruit.

4 mei 2021, 22.14 uur

MCI-PSG 55' Vlam in de pan!

In de eerste tien minuten na rust hebben we nog niet veel gezien, of het moet de schreeuw van Paredes zijn waarmee hij Kuipers wil verleiden tot een strafschop. De arbiter trapt er niet in.

Maar dan slaat opeens de vlam weer in de pan: Phil Foden komt een op een met doelman Navas, maar raakt de benen van de Costa Ricaan en blijt bij nader inzien ook buitenspel te staan. Vlak daarna dwingt Foden Navas weer tot een knappe redding na een hard schot.

En dan zien we opeens een flits van Neymar, die het hele strafschopgebied doordribbelt, maar uiteindelijk gestuit wordt door de sliding van Zintsjenko. Riemen vast, er gaat nog wat gebeuren!

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 21.52 uur

MCI-PSG Het is dat Rabah Madjer nooit Champions League speelde...

4 mei 2021, 21.30 uur

MCI-PSG 30' Man City krijgt grip op duel

Het spektakel is voorlopig even voorbij en dat heeft alles te maken met het positiespel van de thuisploeg. City houdt de bal langer in de ploeg, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. En daarmee is de omschakeling en het snelle drukzetten van PSG ook geneutraliseerd.

Paris Saint-Germain zal een oplossing moeten vinden.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 21.19 uur

MCI-PSG 18' Di Maria op de paal

Wat gebeurt daar nu? Ederson brengt Bernardo Silva in problemen met een vreemde uitgooi, maar wat de Portugees dan doet is nog vreemder. Hij geeft de bal zomaar weg aan Di Maria, die meteen op het lege doel van City mikt en de buitenkant van de paal raakt.

In de tussentijd lag Kimpembe trouwens geblesseerd in het strafschopgebied van City, na een onbedoeld elleboogje van Stones. De verdediger, vanavond de enige Fransman bij PSG, kan gewoon verder.

Het is echt nog niet gespeeld hoor, ondanks de riante uitgangspositie van City.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 21.17 uur

MCI-PSG 17' Marquinhos op de lat!

Wat Mahrez kan, kan ik ook denkt Marquinhos. De Braziliaanse aanvoerder van PSG, die ook al trefzeker was in de sneeuw tegen Bayern München en vorige week in het heenduel met Man City, torent hoog boven iedereen uit en kopt...op de lat!

Het zit City niet tegen voorlopig.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 21.15 uur

MCI-PSG 11' GOAL MAN CITY - Mahrez maakt 1-0!

Uit de eerste aanval scoort City! Ederson bedient Zintsjenko met een knappe lange bal, die legt terug op De Bruyne en via via komt hij voor de voeten van Mahrez.

De in Parijs geboren Algerijn scoort net als vorige week in Parijs: 1-0.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 20.59 uur

MCI-PSG AFTRAP

Kuipers blaast op zijn fluitje. Mauro Icardi trapt af. De return van deze halve finale is begonnen!

Manchester City - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 2-1)

4 mei 2021, 20.56 uur

MCI-PSG Kuipers kent Neymar nog wel

Ook bij het WK in 2018 was Björn Kuipers uiteraard aanwezig. Hij floot toen onder meer het duel tussen Brazilië en Costa Rica (2-0). Sindsdien weet Neymar dat de Oldenzaler niet met zich laat sollen.

4 mei 2021, 20.33 uur

MCI-PSG City heeft een voordeel, maar als iemand weet wat te doen...

Manchester City verloor nog geen wedstrijd deze Champions League-campagne. Maar als iemand weet hoe je Guardiola verslaat, dan is het PSG-coach Mauricio Pochettino. In 2019 was hij - voor de halve finales tegen Ajax - met Spurs verantwoordelijk voor de uitschakeling van Guardiola en co.

Ook toen verdedigde City in eigen stadion een kleine voorsprong uit de heenwedstrijd (1-0), maar werd toch uitgeschakeld na een waar spektakelstuk in eigen huis (4-3). En die wedstrijd herinneren we natuurlijk nog vanwege de afgekeurde goal van City diep in blessuretijd...

Spurs tegenstander Ajax na krankzinnig duel in Manchester

4 mei 2021, 20.24 uur

MCI-PSG Parabéns!

Aanvoerder Fernandinho is vandaag trouwens jarig: de Braziliaanse controleur is 36 jaar geworden! Wij weten welk cadeautje hij graag zou krijgen.

4 mei 2021, 19.35 uur

MCI-PSG Weg naar de halve finales

4 mei 2021, 19.30 uur

John de Jong gaat nog even door bij PSV

PSV heeft het contract met technisch manager John de Jong verlengd tot medio 2024. "John bouwt met PSV aan een sterke en succesvolle toekomst", zegt directeur Toon Gebrands. Ook De Jong kijkt ernaar uit om verder te bouwen aan de toekomst van PSV. "Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg."

"In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na", gaat De Jong verder. "Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er."

PSV langer door met technisch manager De Jong: 'Willen naar top-32 van Europa'

4 mei 2021, 19.13 uur

MCI-PSG Geen barbecueweertje in Manchester

4 mei 2021, 19.13 uur

Krijgt barbecue bij Messi een staartje?

De barbecue die Lionel Messi maandag georganiseerd had om de teamgeest bij FC Barcelona te verbeteren, is niet onopgemerkt gebleven. La Liga is een onderzoek gestart naar het mogelijk schenden van de coronaregels door de selectie van Barcelona.

Als blijkt dat het COVID 19-protocol van de Spaanse competitie is geschonden, dan kan La Liga de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie van de bond.

La Liga stelt onderzoek in naar barbecue Messi; mogelijk coronaregels geschonden

4 mei 2021, 18.01 uur

CHE-RMA Marcelo vervult burgerplicht en kan spelen

Marcelo dreigde de returnwedstrijd in de halve finales van de Champions League te missen omdat hij zich als medewerker op een stembureau moest melden. De verdediger van Real Madrid heeft dinsdag zijn burgerplicht vervuld en is gewoon meegereisd naar Londen voor de wedstrijd tegen Chelsea woensdag.

Op beelden van zijn club Real Madrid is te zien hoe Marcelo aan het einde van de middag met zijn medespelers incheckt in het hotel in Londen. Ook aanvoerder Sergio Ramos is na lang blessureleed weer beschikbaar voor trainer Zinedine Zidane.

De Braziliaan Marcelo beschikt na vijftien jaar in La Liga ook over een Spaans paspoort, waardoor hij net als jeugdinternational Victor Chust werd ingedeeld voor een dienst op 4 mei, de dag voor de return in Londen tegen Chelsea. Naar verluidt is Marcelo inderdaad naar het stembureau gegaan, maar werd daar al snel afgelost.

5 mei 2021, 08.13 uur

MCI-PSG Speelt hij wel of speelt hij niet?

Dit weekend werd hij gespaard. Maandag zagen we hem nog moeilijk hinkend op het vliegveld. Maar Manchester City-coach Pep Guardiola twijfelt geen seconde aan het meespelen van sterspeler Kylian Mbappé vanavond bij tegenstander Paris Saint-Germain.

Meer weten over de situatie rond Mbappé. Dat kan hier.

Guardiola laat zich niet voor de gek houden door Pochettino - NOS

4 mei 2021, 17.45 uur

MCI-PSG Hoe ging het vorige week?

In een wervelend duel in Parijs heeft Manchester City de eerste stap gezet richting de finale van de Champions League. De Engelsen troffen een sterk Paris Saint-Germain, met de jonge Nederlander Mitchel Bakker (20) in de basis, maar ze wisten het duel na rust te kantelen. 1-2. Marquinhos opende na een kwartier de score voor de Parijzenaars, maar na rust zorgden Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez voor de einduitslag

City, dat slechts één keer in zijn historie een Europese eindstrijd speelde (in 1970 won de club de Europa Cup II), in een zetel voor het Champions League-succes waar de club van Josep Guardiola al zolang naar smacht. Maar City is ook gewaarschuwd; trainer Pochettino heeft eerder met Tottenham Hotspur een achterstand in de halve finales omgebogen. Dat was twee seizoenen geleden tegen Ajax.

PSG geeft het weg, City neemt voorschot op eerste Europese finale in 51 jaar