Heraclied Van der Water krijgt droomtransfer naar Orlando in de MLS

23 februari 2021, 22.28 uur

Silvester van der Water - ANP

Silvester van der Water verruilt per direct Heracles Almelo voor Orlando City SC. De 24-jarige Van der Water was afgelopen zomer al dicht bij een overgang naar de Major League Soccer-club, maar Heracles hield hem destijds aan zijn contract.

Om zijn zin door te drukken bleef Van der Water weg voor de uitwedstrijd tegen Willem II. Heracles gaf hem daarna een "maximale boete" en hij mocht één dag niet meetrainen.

Van der Water tekent in Florida een contract voor drie jaar met een optie voor nog een jaar. Sinds de zomer van 2018 kwam de vleugelaanvaller uit voor Heracles. Hij kwam tot 59 wedstrijden en scoorde daarin dertien keer. Heracles ontvangt voor Van der Water een bedrag van 1,2 miljoen euro.

Nani en Pato

Bij Orlando City treft Van der Water voormalig topvoetballers Nani en Alexandre Pato. De Portugees Nani kwam jarenlang uit voor Manchester United en speelt sinds 2019 bij de Orlando.

Pato maakte eerder deze week de overstap naar Amerika. De aanvaller kwam eerder uit voor onder meer AC Milan en Chelsea.

De competitie in de MLS begint in april.

In september 2020