Ga naar Content

Volleybalsters knokkend ten onder tegen Turkije in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede duel in de Nations League verloren. De ploeg van coach Felix Koslowski vocht in Antalya tegen Turkije voor wat het waard was, maar kwam uiteindelijk toch tekort en verloor met 3-1: 14-25, 25-23, 23-25, 18-25.

Oranje boekte in 2018 twee oefenzeges op Turkije, maar verloor sindsdien alle zeven duels, en won maar één set. Turkije, vorig jaar winnaar van het EK en de Nations League, was oppermachtig in de eerste set.

Veerkracht

Oranje toonde daarna karakter door een 9-15 achterstand in de tweede en een 15-21 achterstand in de derde set weg te poetsen. De derde set ging echter alsnog verloren.

In set vier was het gaatje steeds drie, vier punten en dat gat kreeg Oranje niet gedicht.

Olympische tickets

Dinsdag wonnen de Nederlandse volleybalsters hun eerste Nations League-duel met 3-0 van Bulgarije. Het toernooi staat dit seizoen vooral in het teken van de laatste nog te verdelen olympische tickets.

De punten die er kunnen worden verdiend, zijn belangrijk voor de wereldranglijst. Om zich te kwalificeren voor de Spelen in Parijs moet Nederland de tiende plaats op de mondiale ranking vast zien te houden.

Route naar Parijs 2024

 

  • Twaalf landen mogen deelnemen aan de Olympische Spelen, gastland Frankrijk is direct geplaatst
  • Zes landen hebben zich geplaatst via OKT's. Bij de vrouwen zijn dat: Dominicaanse Republiek, Servië, Turkije, Brazilië, Amerika en Polen.
  • De overige vijf tickets gaan op basis van de wereldranglijst. Die wordt opgemaakt in juni 2024, na de groepsfase van de Nations League. Eerst wordt er dan gekeken naar de hooggeplaatste landen van continenten die nog geen ticket hebben. Als alle continenten zijn vertegenwoordigd, ontvangen de hoogstgeplaatste landen de laatste tickets.
  • Nederland staat nu tiende op de wereldranglijst.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?