Ga naar Content

Vanavond op tv: Euthanasie na psychisch lijden • Nasleep aanval hulpkonvooi Gaza • Netflixfilm Scoop

Meer euthanasie na psychisch lijden

Het aantal mensen dat euthanasie kreeg vanwege psychisch lijden is vorig jaar fors gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat meldt de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE). In 2023 kreeg de RTE 138 meldingen van euthanasie na psychisch lijden, een stijging van 20 procent. Steeds vaker voert de eigen psychiater van de patiënt de euthanasie uit.

Nasleep van aanval op hulpverleners in Gaza

Zeven hulpverleners van World Central Kitchen (WCK) zijn begin deze week omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op een hulpkonvooi. De Israëlische premier Netanyahu noemde het een "onopzettelijke aanval" en zegt dat er een onafhankelijk onderzoek komt. Internationaal klinkt veel kritiek. De Amerikaanse president Biden zei gisteren in een verklaring "woedend" te zijn. Hij neemt het Israël kwalijk dat hulpverleners niet worden beschermd.

Noodhulpcoördinator bij Artsen Zonder Grenzen Karel Hendriks schuift aan in de studio.

Film SCOOP

De Netflixfilm SCOOP gaat over het spraakmakende interview van de Britse prins Andrew met BBC Newsnight in 2019. De prins hoopte met dit interview zijn naam te zuiveren, maar in plaats daarvan leidde het tot het einde van zijn publieke rol in het koningshuis. We spraken met actrice Gillian Anderson en met Sam McAlister, die voor de BBC nauw betrokken was bij de totstandkoming van het interview.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?