Ga naar Content

Indiase ambtenaar laat 2 miljoen liter water wegpompen om telefoon terug te vinden

In de oostelijke Indiase deelstaat Chhattisgarh is een ambtenaar geschorst omdat hij twee miljoen liter water uit een reservoir heeft laten wegpompen.

De man was zondag op vakantie in het gebied en wilde bij het reservoir een selfie nemen. Dat ging mis; hij liet zijn telefoon vallen en die kwam in het 4,5 meter diepe reservoir terecht. Volgens Indiase media ging het om een telefoon ter waarde van 100.000 roepie, oftewel ruim 1100 euro.

Duikers hielpen hem bij een poging het ding terug te vinden, maar tevergeefs. Daarop liet hij een dieselpomp aanrukken om het water weg te pompen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na een paar dagen kreeg een collega van het waterbeheer dat in de gaten en liet de pomp stilzetten. "Water is essentieel en mag op deze manier niet verspild worden", zegt hij tegen nieuwswebsite The National.

De geschorste ambtenaar zegt dat de telefoon gered moest worden, omdat er gevoelige informatie van de overheid op stond. Hij zou toestemming hebben gehad om het water weg te pompen. Of dat klopt wordt uitgezocht.

De telefoon is uiteindelijk teruggevonden, maar heeft drie dagen onder water niet overleefd.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?