Ten Hag met United in halve finales FA Cup, na drie keer rood voor Fulham

Manchester United heeft zich in navolging van Manchester City, Sheffield United en Brighton & Hove Albion geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Tegen Fulham knokte de ploeg van trainer Erik ten Hag zich met veel moeite van een achterstand naar een 3-1 zege.

Het verschil werd pas gemaakt, nadat de Londenaren - met Kenny Tete in de gelederen - met negen man waren komen te staan.

Fulham promoveerde afgelopen seizoen onder trainer Marco Silva naar de Premier League en doet het dit seizoen buitengewoon goed. De club staat negende, zorgen over degradatie hoeven The Cottagers dan ook niet te hebben.

Ook in de kwartfinale van de FA Cup lieten de Londenaren zich lange tijd van hun beste kant zien. De bezoekers deden totaal niet onder voor de nummer drie van de Premier League en kregen de beste kansen.

Vlak na rust werd het goede spel van Fulham beloond met een verdiende treffer. Uit een hoekschop verlengde Issa Diop richting de tweede paal en Aleksandar Mitrovic kon van dichtbij binnen knallen.

Het was aan een paar uitstekende reddingen van doelman David De Gea te danken dat de schade voor United niet groter was.

Fulham ziet rood en verliest

Met nog zo'n twintig minuten te gaan, ging het opeens helemaal mis met Fulham. In een paar minuten tijd werden de trainer en twee spelers van de Londenaren met rood weggestuurd en scoorde United twee keer.

Het begon allemaal met een snelle counter van United, die eindigde bij Jadon Sancho. De Engelsman omspeelde de doelman, maar Willian voorkwam een zekere treffer met z'n arm.

Terwijl de scheidsrechter op advies van de VAR de beelden wilde bekijken, werd hij zodanig lastiggevallen door Silva, dat de Portugees met rood kon vertrekken.

Aleksandar Mitrovic krijgt rood, op de achtergrond kijkt Willian toe - Foto: Reuters

Daarna maakte de scheidsrechter uit de tv-beelden op dat hij niets anders kon dan een strafschop geven aan United en rood aan Willian.

De Braziliaan wist dat hij fout zat en accepteerde zijn straf. De ziendende Mitrovic kon dat niet opbrengen. Hij ging verhaal halen en gaf de scheidsrechter daarbij een beuk. Die bedacht zich geen moment en trok nog een keer rood.

United profiteert van wanorde

Toen de rust weer was teruggekeerd benutte Bruno Fernandes koelbloedig de strafschop. Fulham was met nog maar negen spelers even de weg kwijt en twee minuten later profiteerde United al. Marcel Sabitzer tikte binnen op aangeven van Luke Shaw.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Fulham kon geen vuist meer maken en kreeg in de blessuretijd ook de 3-1 om de oren van Fernandes.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?