Start van hoofdcontent

LANDSMEER

nl

Nienhuis terug als burgemeester Landsmeer (UPDATE)

24 januari 2013, 11.09 uur · Aangepast 24 januari 2013, 18.35 uur

LANDSMEER Astrid Nienhuis keert terug als burgemeester van de gemeente Landsmeer.

Nienhuis legde afgelopen september haar functie neer omdat de gemeenteraad het vertrouwen in haar had opgezegd nadat een onwerkbare situatie was ontstaan tussen de burgemeester en twee wethouders.

Onder meer na hevige protesten vanuit de Landsmeerse samenleving kwam de gemeenteraad enkele weken later terug op dit besluit. De wethouders kregen een motie van wantrouwen aan hun broek en stapten kort daarna op. Het was sindsdien niet duidelijk of Nienhuis zou terugkeren of dat Landsmeer een nieuwe burgemeester zou krijgen.

'Een zwarte dag voor Landsmeer'
Oud-wethouder Franklin Monteban reageert tegenover RTV Noord-Holland verrast, maar vooral ontstemd op de terugkeer. "Het is een zwarte dag voor Landsmeer. Ze heeft er een bende van gemaakt in Landsmeer." Hij vervolgt: "Ze kan wel zeggen dat ze is veranderd, maar daar geloof ik niks van. Haar terugkeer is slecht voor de ambtenaren en slecht voor Landsmeer."

Remkes
Johan Remkes, de Commissaris van de Koningin van Noord Holland, spreekt daarentegen zijn vertrouwen uit in mevrouw Nienhuis. Hij zegt dat "het in het belang van de inwoners van Landsmeer is dat alle bestuurders van de gemeente op constructieve wijze samenwerken."