Ga naar Content

Nabestaanden Fred Hund: 'Onze levens zijn verwoest'

AMSTERDAM Familieleden van de in 2010 bij een overval doodgeschoten Fred Hund hebben dinsdagmorgen in de rechtbank emotionele slachtofferverklaringen afgelegd.

De broer en de weduwe van Hund maakten op de tweede dag van de rechtszaak over de overval op juwelier Hund gebruik van hun spreekrecht. De broer van Hund vertelde dat er 'geen dag voorbij gaat zonder dat hij aan het misdrijf denkt.' De schok die hij kreeg toen zijn broer voor zijn ogen werd doodgeschoten, is 'met geen pen te beschrijven.' "Ik wist meteen dat dit het einde zou zijn van het familiebedrijf."

Ook Fred Hund's weduwe legde een emotionele verklaring af. Ze vertelt dat haar man vermoord is op hun trouwdag. Ze zouden 's avonds samen uit eten gaan. 'S ochtends was er nog een zwaai en een kus op de galerij, en daarna heeft Tine haar man nooit meer levend gezien. 

Zwijgrecht
"Ik hoop dat de dader zich realiseert wat hij ons heeft aangedaan", zei ze. "Meerdere levens binnen deze familie zijn verwoest. Ik vind het respectloos dat de verdachte zich voortdurend beroept op zijn zwijgrecht." De vrouw zei verder haar man vreselijk te missen en dat ze juist samen verder wilden genieten van het leven. Ze noemt de moord 'zinloos en walgelijk.' "En dat voor een paar rotcenten."

Ook twee zoons van Fred Hund maken gebruik van het spreekrecht. Ze vertelden dat hun vader alles zou hebben meegegeven bij een overval. Ze missen hun vader ook bij de mooie momenten die er soms zijn, met hun eigen kinderen. Verder vragen ze zich af hoe de daders nog kunnen slapen, terwijl ze zoiets op hun geweten hebben. Ze vinden het ongelofelijk dat de daders na de overval op Hund nog meer overvallen hebben gepleegd.  

'Rustige jongen'
De 20-jarige Soufiane B. zou in oktober 2010 bij de overval Fred Hund hebben doodgeschoten. Zijn dood zorgde voor veel opschudding in de Jan Evertsenstraat, waar hij zijn juwelierszaak had. Zijn familie besloot niet lang na de fatale overval de zaak te sluiten.

De tweede overvaller is nog altijd spoorloos. Soufiane B. staat terecht voor meerdere gewelddadige overvallen. Soufiane B. zit op het ROC Commercieel & Handel in Amsterdam. Hij is vaker niet dan wel op school. Volgens een docent was het een rustige jongen. Hij heeft geen strafblad.