Sport

Na twaalf jaar weer eredivisie-basketball in de Apollohal

14 oktober 2012, 21.46 uur · Aangepast 15 oktober 2012, 18.12 uur

AMSTERDAM - AMSTERDAM Twaalf jaren lang werd er geen eredivisie basketball gespeeld in de Amsterdamse Apollohal. Zondagavond was BC Apollo gastheer in het duel tegen Groningen. De Amsterdammers verloren met 89-68.

Ruim 700 toeschouwers zagen Apollo het één kwart goed doen tegen het sterke Groningen. Daarna liep de Amsterdamse ploeg achter de feiten aan. Guard bij Amsterdam was assistent-trainer Patrick Faydherbe. De 39-jarige oud-international deed, vanwege een blessure, noodgedwongen mee. Wel had hij genoten. Faydherbe: "Weer terug in de Apollohal is te gek. Mooie houten vloer en een goeie ambiance. Bovendien hebben we het verschil dragelijk gehouden."

Nadat Astronauts twee jaar geleden failliet ging, was er even geen basketball in Amsterdam. De Astronauts, die tegen de Europese sub-top aanschurkten maar amper publiek trokken in Sporthallen-Zuid, gingen ten onder aan het gebrek aan financiën.

BC Apollo basketbalt nu in de eredivisie met bescheiden middelen. Veel mag er nog niet worden verwacht van de ploeg, die bijna louter uit Amsterdammers bestaat.