Brons voor Wiggers en Holterman

1 oktober 2012, 15.59 uur · Aangepast 1 oktober 2012, 16.21 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Dwight Rompas

UTRECHT De Noord-Hollandse atleten Tom Wiggers en Jill Holterman hebben op het NK tien kilometer de bronzen medaille veroverd.

Wiggers eindigde in een tijd van 29 minuten 40 seconden kort achter de nieuwe Nederlandse kampioen Abdi Nageeye ( 29.26). Het zilver ging naar Gert-Jan Wassink die de finish een seconde later passeerde. Wiggers liep vorige week met veel succes de Dam tot Damloop. De TDR-atleet uit Castricum trok zich vanwege zijn studie geneeskunde meer dan een jaar terug uit de atletiek, maar is nu weer helemaal. terug. Bij de Damloop (16,1 kilometer) was hij met zijn zestiende plaats de snelste Noord-Hollander (48.00).

Bij de vrouwen liep Jill Holterman in een tijd van 34 minuten en 20 seconden naar de derde plaats. De Zaanse atlete moest alleen Miranda Boonstra (34.05) en Merel de Knegt (34.11) voor zich dulden.