Ga naar Content

Burgemeester Nienhuis van Landsmeer stapt op

LANDSMEER Burgemeester Astrid Nienhuis van Landsmeer geeft de strijd met twee wethouders en een meerderheid van de gemeenteraad op. Ze heeft woensdag besloten haar taken neer te leggen.

Nienhuis staat al lange tijd onder druk na een conflict dat zij heeft met de wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins. De bestuurscrisis houdt de gemeente al lange tijd bezig. Twee weken geleden werd haar vertrek geëist door een meerderheid van PvdA en VVD. Een massale protestactie van inwoners van Landsmeer kon niets veranderen aan die houding van de coalitiepartijen, zo bleek dinsdagavond.

Reactie
In een schriftelijk reactie zegt Astrid Nienhuis dat zij een jaar geleden met veel enthousiasme begon als burgemeester van Landsmeer en dat zij het als haar plicht zag de bestuurscultuur te verbeteren. Dat is niet gelukt. "Wat ik ook heb geprobeerd om de samenwerking te verbeteren, binnen de bestuurlijke verhoudingen in Landsmeer was het voor mij onmogelijk mij taak uit te voeren", aldus Nienhuis.

Ze zegt zich ook zorgen te maken over de bestuurlijke toekomst van Landsmeer en heeft die ook gedeeld met commissaris van de koningin Johan Remkes, in het gesprek dat zij met hem had. Volgens de gemeente benoemt de commissaris van de Koningin zo spoedig
mogelijk een waarnemend burgemeester.


Vanita_Attema_in_NH_Diep -