Droomstart De Terriërs in hoofdklasse

16 september 2012, 16.19 uur · Aangepast 4 maart 2015, 13.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Ed van de Pol

HEILOO De hockeysters van De Terriërs uit Heiloo hebben hun hoofdklasse-debuut opgeluisterd met een 5-0 zege op Nijmegen. Laren won van Hurley en Amsterdam was te sterk voor stadgenoot Pinoké.

Vorig seizoen promoveerde De Terriërs tot ieders verbazing naar de hoofdklasse. De ploeg uit Heiloo werkt haar wedstrijden af op een zand ingestrooid kunstgrasveld, terwijl de overige ploegen beschikken over een waterveld. Tot plankenkoorts leidde de seizoensopening niet. Het eveneens gepromoveerde Nijmegen werd met liefst 5-0 aan de zegekar gebonden. Lieke Bas was met drie treffers de gevierde vrouw bij De Terriërs. Emma Driehuis en Denise Admiraal maakten de andere doelpunten.

Laren - Hurley

Laren won de openingswedstrijd van het seizoen met 2-0 van Hurley uit Amsterdam. De Gooische formatie zag coach Richard de Snaijer vertrekken. Daarnaast moet Laren Willemijn Bos lang missen met een knieblessure. Belangrijke speelsters Merel de Blaey, Wieke Dijkstra en Carlijn Welten vertrokken. De Blaey speelt dit seizoen voor landskampioen Den Bosch. Wieke Dijkstra stopte met tophockey en Carlijn Welten verkaste naar Hurley. Een doelpunt van de teruggekeerde Juliette Hentenaar voor rust en eentje van Naomi van As na de thee maakten zondag het verschil in voordeel van de ploeg van nieuwe coach Maarten Gehner. Opmerkelijk was ook de rentree op het hoogste niveau van Sanne Dufrenne. De vrouw van spits Kim Lammers kwam eerder uit voor Kampong en Pinoké en maakte zondag na een aantal jaar centraal in de verdediging haar opwachting bij Laren.

Amsterdam - Pinoké

De derby van het Amsterdamse Bos tussen Amsterdam en Pinoké eindigde in het voordeel van de thuisploeg. De 'steekneuzen' kwamen via oud-speelster van Amsterdam Fieke Holman nog wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk met 5-1 het onderspit delven. De achterstand werd nog in de eerste helft via twee maal Kelly Jonker en Ellen Hoog omgebogen in een 3-1 voorsprong. Elsemiek Groen en Kiki Collot d'Escury tilden de eindstand naar 5-1.