Noord-Holland

Step Vaessen houdt Arondéuslezing

20 juni 2012, 23.32 uur · Aangepast 21 juni 2012, 10.24 uur

HAARLEM - HAARLEM Step Vaessen heeft in Haarlem de jaarlijkse Arondéuslezing gehouden, die door de provincie Noord-Holland wordt georganiseerd met als doel een debat uit te lokken over actuele maatschappelijke thema's.

De titel van de lezing die Step Vaessen hield luidt ‘De kudde kent geen helden’. Ze vergeleek de situatie in Nederland en Indonesië. In de lezing stelde Vaessen dat er ook in Noord-Holland nog wel wat mis is met de vrijheid van meningsuiting.

Aanvankelijk zou de lezing plaatsvinden op 17 april, maar die werd toen uitgesteld wegens ziekte van de spreekster.

De Arondéuslezing zelf is niet onomstreden: vorig jaar mocht cultuurhistoricus Thomas van der Dunk de lezing niet houden omdat hij de PVV vergeleek met de NSB. Commotie ontstond ook rondom de beoogd spreker van dit jaar, René Boender, die € 6500 zou vragen voor een lezing van een half uur over sociale media. De PVV had hier kritiek op. Nadat Boender vervolgens een reeks intimiderende telefoontjes kreeg, zag hij van de lezing af.

Journaliste Step Vaessen is correspondent van de nieuwszender Al Jazeera English. Ze werkte eerder voor de NOS en de Wereldomroep. Vaessen was dinsdag 19 juni om 17.15 uur te gast in ons live programma Noord-Hollands Diep.

Bekijk de lezing hier nog een keer: