Ga naar Content

Veertien Amsterdamse jongeren aangehouden in Zandvoort en Haarlem

ZANDVOORT Veertien jongeren uit Amsterdam hebben de politie Kennemerland maandag handen vol werk bezorgd met hinderlijk-, intimiderend- en agressiefgedrag.

Zeven Marokkaanse jongeren uit Amsterdam, in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, zijn maandag in Zandvoort aangehouden. Rond 16.00 uur werden twee van hen aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt. Toen ze werden aangehouden door de beveiliging reageerden ze agressief en een van hen wist te ontkomen. De andere, een 16-jarige Amsterdammer, werd door de politie aangehouden. Vrienden van hem begonnen zich met de aanhoudingen te bemoeien en stelden zich agressief op. De agenten en het winkelpersoneel werd bedreigd. Met het nodige duw- en trekwerk wist de politie de groep te verwijderen.

Jongeren blijven lastig
De groep vrienden ging vervolgens richting het NS-station. Een aantal van dit groepje ging weer richting de Zeestraat en veroorzaakte nodige overlast voor het publiek. Twee mannen en vrouwen werden in de Zeestraat lastig gevallen. Deze 16-jarige Amsterdammer werd daarop aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Tijdens deze aanhouding kreeg de politieman een vuistslag in zijn gezicht en hij liep hierdoor letsel op. De overige Amsterdammers bleven tieren, schelden en het overig publiek lastigvallen met hinderlijk en opdringerig gedrag. De politie besloot daarom de rest van de jongeren aan te houden.

Ook in Haarlem lastige Amsterdammers
In Haarlem was het ook mis met Amsterdamse jongeren. De jongeren vielen reizigers in de bus lastig, gebruikten grof taalgebruik en waren intimiderend bezig. De jongens, in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, wilden er vandoor gaan toen de politie arriveerde. In de omgeving konden zij worden aangehouden bij het Geldeloze pad en het Houtplein.

De politie onderzoekt wat de aangehouden jongeren precies op hun kerfstok hebben en bepaalt dan de straffen. Er kunnen gebiedsverboden tot maximaal 12 weken worden opgelegd.