Sport

Vier nieuwe spelers voor FC Volendam

15 mei 2012, 11.52 uur · Aangepast 15 mei 2012, 17.30 uur

Pro Shots / Toin Damen
Pro Shots / Toin Damen

- VOLENDAM FC Volendam heeft voor het nieuwe seizoen vier nieuwe spelers vastgelegd. Het gaat om Raymond Fafiani, Nick Coster, Erik Schouten en Roy Pistoor.

Het kwartet moet nog wel medisch gekeurd worden. Als dat gebeurd is dan tekenen Fafiani, Coster en Schouten voor twee jaar en Pistoor voor één seizoen.

Fafiani komt over van Telstar waarvoor hij zes seizoenen uitkwam. De 28-jarige Amsterdammer speelde 141 wedstrijden voor de club uit Velsen-Zuid. De linksbenige middenvelder kwam eerder uit voor Vitesse, FC Twente en FC Zwolle.

Erik Schouten is aanvoerder van Jong AZ. De 20-jarige Westwouder is centrale verdediger en doorliep de gehele jeugdopleiding van de Alkmaarse club. Tot een debuut in het eerste van AZ kwam het niet.

Nick Coster droeg gedurende vier seizoenen het shirt van FC Dordrecht waarvoor hij 118 duels speelde. Coster is een 26-jarige middenvelder die ook achterin of in de voorhoede kan spelen. Hij was eerder twee jaar voor ADO Den Haag actief.

Roy Pistoor (22) is de derde keeper van Helmond Sport, de huidige club van Hans de Koning die FC Volendam vanaf deze zomer gaat trainen. Pistoor was al even op proef in Volendam. In Brabant kwam de geboren Alkmaarder niet aan spelen toe.