Ga naar Content

Hans de Koning wordt trainer van FC Volendam

VOLENDAM Hans de Koning wordt de nieuwe trainer van FC Volendam. De spelers kregen dat na afloop van de wedstrijd tegen Telstar (2-2) te horen.

De Koning heeft nog een doorlopend contract als trainer van Helmond Sport, maar hij gaf eerder al eens aan wat dichter in de buurt van zijn woonplaats Broek op Langedijk te willen werken. Hij tekende een contract voor twee jaar in Volendam, waar hij interim-trainer Johan Steur opvolgt. Die nam vorige maand het stokje over van de ontslagen trainer Gert Kruys.

De 52-jarige De Koning was als actieve speler keeper bij AZ'67 en FC Twente. In 1992 kwam er een einde aan zijn carrière toen hij zijn bekken brak in een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Barcelona.

Als trainer werkte De Koning eerste als keeperstrainer bij AZ, voordat hij hoofdtrainer werd van onder meer Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss en AGOVV. Met Helmond Sport veroverde hij dit seizoen de vierde periodetitel, waardoor de ploeg aan het einde van het seizoen meedoet aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Ook bij z'n vorige clubs lukt het meer dan eens de nacompetitie te bereiken. Bij FC Oss eindigde hij twee seizoenen geleden op de laatste plaats, waardoor de Brabantse club naar de topklasse degradeerde.

Hans de Koning stond ook op het lijstje van mogelijke nieuwe trainers bij Telstar. De Velsense club is nog altijd op zoek naar een opvolger van Jan Poortvliet die na twee seizoenen voor FC Den Bosch kiest.

Foto: Pro Shots / Toin Damen