Ga naar Content
Noord-Holland

Keith Bakker veroordeeld tot vijf jaar cel

20 april 2012, 12.34 uur · Aangepast 20 april 2012, 16.53 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM Verslavingsdeskundige Keith Bakker is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

Volgens de rechtbank is bewezen dat Keith Bakker zeven meisjes en jonge vrouwen seksueel heeft misbruikt. In een aantal gevallen is sprake geweest van verkrachting.

Het Openbaar Ministerie eiste eind maart zeven jaar cel tegen de 51-jarige Bakker. Ook wilde het OM dat het Bakker tien jaar lang verboden wordt als hulpverlener actief te zijn. De rechtbank volgde die eis in het vonnis.

Volgens de rechter heeft Bakker zich schuldig gemaakt aan stelselmatig misbruik, op grote schaal. Hij wist dat de slachtoffers kwetsbare meisjes waren; vier van hen waren minderjarig. Ook wist hij, zo is uit zijn eigen verklaring gebleken, dat hij fout zat, maar toch vond hij telkens zijn eigen lustgevoelens belangrijker dan de belangen van zijn slachtoffers, concludeert de rechtbank.

In twee gevallen werd Bakker vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijs.

Keith Bakker was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Wel liet hij via zijn advocate Lucy Oldenburg weten dat hij hoger beroep aantekent. Bakker bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting, zoals de rechtbank in een paar gevallen bewezen heeft verklaard.