Ga naar Content
Sport

Lasse Schöne voor drie jaar naar Ajax

18 april 2012, 18.54 uur · Aangepast 18 april 2012, 20.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

AMSTERDAM Lasse Schöne draagt vanaf volgend seizoen het shirt van Ajax. De 25-jarige Deen stapt komende zomer transfervrij over van NEC. Bij die club speelde hij sinds medio 2008.

Schöne, die bij veel clubs in de belangstelling stond, speelde in Denemarken in de jeugd van Lyngby IF. Op 16-jarige leeftijd vond hij onderdak bij sc Heerenveen waar hij een jaar bleef. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor De Graafschap voordat hij naar NEC verhuisde. De aanvallende middenvelder speelde tot dusver acht keer voor de nationale ploeg.

Met Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Viktor Fischer heeft Ajax momenteel al drie Denen onder contract staan. "Lasse past perfect in onze filosofie", liet trainer Frank de Boer op de website van Ajax weten. "Hij is een creatieve speler die zowel kan scoren als assists kan geven. Van dat soort spelers houden we bij Ajax. Hij zal de concurrentie met de andere middenvelders moeten aangaan."

Ajax probeert ook verdediger Niklas Moisander (AZ) en aanvaller Luciano Narsingh (sc Heerenveen) voor de komende jaren te contracteren. De clubleiding houdt na dit seizoen rekening met het vertrek van aanvoerder Jan Vertonghen en verdediger Gregory van der Wiel.