Ga naar Content

'Ook HvA sjoemelt met diploma's'

AMSTERDAM Docenten van de grootste studieopleidingen economie en management bij de Hogeschool van Amsterdam trekken aan de bel. Volgens hen hebben sinds 2002 zeker 1000 tot 1500 studenten per jaar onterecht een diploma gehaald. Dit meldt de Telegraaf in d

De docenten hebben het vertrouwen opgezegd in het college van bestuur. Daardoor staat het voortbestaan van opleidingen, waaronder International Business School en de Johan Cruijff University, ter discussie. Volgens het artikel in de Telegraaf zou er een angstcultuur heersen: leraren worden door managers onder druk gezet om studenten af te laten studeren of tentamens te laten halen zonder het vereiste niveau. Volgens sommige docenten wordt het gerommel met cijferlijsten bewust stil gehouden.

Reactie HvA
De HvA laat een onafhankelijke commissie onderzoek doen naar fraude met diploma's. Dat heeft bestuursvoorzitter Jet Bussemaker besloten naar aanleiding van de berichten in De Telegraaf. Volgens Bussemaker zijn er geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk fraude is gepleegd, maar zij wil toch dat een onafhankelijke commissie het uitzoekt om het geheel te kunnen uitsluiten.

HvA deed al eerder onderzoek naar diplomafraude naar aanleiding van de aan het licht gekomen fraude met diploma's bij Inholland. Dat onderzoek leverde niets op.

Oproep
Docenten of studenten die op het verhaal willen reageren, kunnen mailen naar [email protected] of telefonisch contact opnemen via 020-850 5229.

Foto: