Ga naar Content
Sport

Schouten niet fit door schildklier

11 december 2011, 12.47 uur · Aangepast 11 december 2011, 13.24 uur
Door: · Foto:

ANDIJK Irene Schouten is al enige tijd niet fit. De schildklier van de schaatsster uit Andijk functioneert niet naar behoren. De rest van het seizoen van Schouten staat in het teken van haar herstel.

Vorige week liet Irene Schouten aan RTV Noord Holland weten niet te willen uitweiden over haar fysieke gesteldheid. Een week later komen schaatsster en ploegleiding hier op terug. "De ploeg wilde het zo, ik weet het ook niet."

Irene Schouten blijkt last te hebben van een niet goed functionerende schildklier. De Andijkse raakt hierdoor snel vermoeid en ook het herstel na een fysieke inspanning duurt langer. De aandoening houdt Schouten al het hele seizoen van de baan, waardoor ze ook kwalificatie voor belangrijke wedstrijden is misgelopen.

"Gelukkig heeft ze medicijnen gekregen, wat de problemen met haar schildklier naar alle waarschijnlijkheid snel verhelpt", aldus trainster Marianne Timmer, die een aangepast trainingsschema voor Schouten opstelde.

"Ik richt me nu op het NK voor Neo-profs en ik rijd een aantal marathons", zei Schouten. Dat ze nog steeds hard kan schaatsen bewees ze zaterdag tijdens de marathon van Amsterdam waar ze tweede werd.