Ga naar Content
Sport

Wieke Dijkstra stopt als international

24 november 2011, 15.28 uur · Aangepast 25 november 2011, 00.13 uur
Door: · Foto:

LAREN Wieke Dijkstra zal niet meer uitkomen voor Oranje, dat maakte de 123-voudig international donderdag bekend. Dijkstra werd door bondscoach Max Caldas niet opgenomen in de selectie voor een trainingskamp in Allicante. Caldas heeft laten weten voorlopi

abc5media_audio_0

Wieke Dijkstra besloot daarom maar om zelf te stoppen als international. "Hoewel ik mijzelf een sympathieker en mooier moment had gewenst om te stoppen , ben ik toch voornamelijk opgelucht dat er nu een einde is gekomen aan de poppenkast waarin ik sinds juli van dit jaar onverwacht verzeild raakte. Een einde aan een, voor mij, respectloze- en ziekmakende selectieprocedure voor de komende Spelen in Londen."

abc5media_audio_1

Dijkstra heeft nu meer tijd voor haar maatschappelijke carrière en blijft gewoon hockeyen bij Laren. "Ik ga de winterstop gebruiken om wat afstand te nemen en te herstellen van de persoonlijke – en emotionele schade die mij is toegebracht. Daarnaast ga ik, wat hockey betreft, door met  me te focussen op de doelen die we met mijn club Laren voor dit jaar gesteld hebben en waar ik als captain een zekere verantwoording voor draag."