Ga naar Content
Noord-Holland

Cel voor bestuurslid GroenLinks Haarlem na misbruik

19 september 2011, 16.12 uur · Aangepast 19 september 2011, 16.52 uur
Door: · Foto:

HAARLEM De 56-jarige Cees van D. uit Haarlem, bestuurslid van GroenLinks Haarlem, is door de rechtbank in Haarlem wegens seksueel misbruik van een 13-jarige jongen veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

De man moet daarnaast een psychische behandeling ondergaan en hij mag vijf jaar niet met minderjarigen werken. Van D. heeft toegegeven dat hij in april en mei het slachtoffer als pedagoog tijdens drukpuntmassages heeft verkracht en aangerand.

Van D. heeft toegegeven dat hij het slachtoffer in april en mei als pedagoog tijdens drukpuntmassages heeft verkracht en aangerand. Na een derde behandeling sloeg de jongen alarm bij zijn moeder. De afdeling Haarlem van GroenLinks stelde Van D. in juli op non-actief nadat zij een e-mail had ontvangen van de moeder van het jonge slachtoffer. Het bestuurslid zelf had bij GroenLinks gemeld dat hij een burn-out had.

Cees van D. heeft verklaard dat hij volledig in de ban van de jongen was. De rechtbank verwijt de man dat hij de behandeling van het slachtoffer heeft misbruikt om zijn eigen lustgevoelens te bevredigen.