Ga naar Content
Sport

Robert Molenaar jeugdtrainer AZ

9 juni 2011, 14.08 uur · Aangepast 9 juni 2011, 14.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Willem Vernes

ALKMAAR Oud-voetballer Robert Molenaar is vanaf komend seizoen trainer van AZ onder 19 jaar. De Alkmaarders en Molenaar hebben daarover deze week een mondeling akkoord bereikt.

De 42-jarige Zaankanter haalde onlangs zijn diploma coach betaald voetbal en liep eerder stage bij Excelsior. Omdat Dennis Haar en Nick van Aart bij AZ vanuit de jeugd doorschuiven naar de A-selectie was er behoefte aan uitbreiding van de technische staf bij de jeugd. Ook Wesley Visser gaat in de jeugdopleiding aan de slag. Hij krijgt AZ onder 14 jaar onder zijn hoede. De 27-jarige Visser was eerder jeugdtrainer bij RBC en Club Brugge.

Robert Molenaar begon zijn voetballoopbaan in 1992 bij het toen in de eredivisie spelende FC Volendam. Na vijf jaar vertrok hij naar Engeland waar hij in de premiership voor Leeds United en Bradford City voetbalde. In 2003 keerde Molenaar terug naar Nederland en koos hij voor de toenmalige eredivisionist RBC Roosendaal. Met de woensdag failliet verklaarde club speelde hij nog drie jaar op het hoogste niveau. Na de degradatie in 2006 speelde hij er op 3 november 2006 z'n laatste wedstrijd.