Ga naar Content

Koninginnedag in Noord-Holland

AMSTERDAM In de hele provincie vinden feestelijke activiteiten plaats vanwege Koninginnedag. Verslaggevers van RTV Noord-Holland reizen de hele dag door de provincie en doen verslag van de feestelijkheden en proeven de sfeer.

Verslaggever Ron Versteeg praat met Hans Burggraaf de voorzitter van de Oranjevereniging in Weesp. Ondanks de afgeblazen vuurwerkshow, zijn er meer dan genoeg leuke dingen te doen in de gemeente.abc5media_audio_0

Laarswerpen
Een van de hoogtepunten in Weesp is de wedstrijd laarswerpen en dat is niet zonder gevaar. Ook verslaggever Ron Versteeg deed een gooi naar de titel.
abc5media_audio_1

abc5media_video_0

Zoutkeet
Wat minder spektakel, maar daarom zeker niet minder leuk, in De Zoutkeet in Hilversum-Zuid. Daar wordt nog op 'de ouderwetse' manier koninginnedag gevierd.
abc5media_audio_5

Zakcentje
Naast het verkopen van oude knuffels, boeken en speelgoed dat niet meer gebruikt wordt, wordt er op de vrijmarkten ook op andere manieren geld verdiend. Verslaggeefster Thinka Sanderse liet in Assendelft haar haar oranje spuiten voor €0.50 en mocht in Zaandam voor €1,- een ei kapot gooien op iemands hoofd.
abc5media_audio_2

abc5media_audio_3

Maar ook een ouderwets rondje ponyrijden in Noord-Scharwoude levert natuurlijk een extra zakcentje op.
abc5media_audio_4