Ga naar Content
Sport

Jonker blijft jaar langer bij Bayern

11 april 2011, 21.11 uur · Aangepast 12 april 2011, 02.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots / MIS

MUNCHEN Andries Jonker blijft ook volgend seizoen bij Bayern München. De 48-jarige Amsterdammer maakt eerst het seizoen in Zuid-Duitsland af als hoofdtrainer en krijgt na de zomer de leiding over het tweede elftal en de jeugdopleiding. Jonker heeft z'n af

Na het ontslag van Louis van Gaal leidde Jonker zondag voor het eerst de training. Maandag gaf hij een persconferentie waarin hij aangaf zich met Bayern op de derde plaats in de Bundesliga te richten. Die plek geeft toegang tot de voorronde van de Champions League. De achterstand op Hannover'96 bedraagt één punt. Jonker begint zondag 17 april met een thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen dat tweede staat.

Jonker heeft het afgelopen weekeinde twee keer contact gehad met Van Gaal over het feit of hij op het verzoek van Bayern moest ingaan om de laatste vijf wedstrijden als hoofdcoach op de bank te gaan zitten. Jonker: "Iedereen weet dat ik een uitstekende relatie heb met Louis. Hij zei dat als hij in mijn schoenen zou staan het zou doen. Louis heeft me ook bezworen dat dat op onze relatie geen enkele invloed heeft."

Jonker was eerder bij Barcelona ook de assistent van Louis van Gaal. In Nederland was Jonker hoofdtrainer bij FC Volendam en Willem II. In Tilburg nam hij halverwege het seizoen'08/'09 het stokje over van Dennis van Wijk.  Bij Volendam volgde Jonker tussentijds (1998) Dick de Boer op.