Sport

Faria botst met Ojers en stopt bij Huizen

9 april 2011, 21.37 uur · Aangepast 10 april 2011, 00.43 uur

HEEMSKERK - HEEMSKERK Reginald Faria stopt met onmiddellijke ingang bij SV Huizen. Dat zei de aanvaller zaterdagmiddag na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen ODIN'59.

Aanleiding is de trainerswissel die Huizen begin deze week doorvoerde. Jamory Leysner werd vanwege de slechte resultaten op non-actief gesteld en Ton Ojers krijgt van het bestuur het vertrouwen voor het slot van de competitie. Ojers zette de voormalig profspeler van FC Volendam, HFC Haarlem, TOP Oss en FC Omniworld zaterdag op de bank. Drie minuten voor tijd gaf de Amsterdammer Faria het sein dat hij moest invallen, maar die weigerde dat en zocht nog voor het einde van de wedstrijd de kleedkamer op.

Ojers vond de opstelling van zijn wissel 'dramatisch', zo zei hij na afloop voor de camera van TV Noord-Holland: "Dat is zo'n oud-profje die heel hard moet werken om in de basis te staan. Faria heeft een probleem met de coach, maar hij heeft nergens recht op. Hij heeft bij Huizen niks laten zien en valt niet voor de trainer in maar voor de ploeg. Als je moet wisselen, al is het maar voor twee minuten, dan moet je daar niet moeilijk over doen. Ik ben er klaar mee."

Faria wilde niet voor de camera reageren, maar gaf wel aan direct te stoppen bij SV Huizen. "Ik heb 219 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld, ben 29 jaar en laat me niet zo gebruiken. Ik heb Ton Ojers ook wel eens op TV Noord-Holland over spelers horen praten, terwijl hij zelf als voetballer niks gepresteerd heeft. Ik zoek wel een andere club waar ik m'n conditie op peil kan houden. Huizen mag m'n contract verscheuren." Overigens gaf Faria aan geen moeite te hebben gehad met het feit dat hij op de bank moest beginnen. De voetballer toonde begrip voor die keuze, omdat hij donderdagavond de training had afgezegd.

Faria kwam half februari bij SV Huizen in beeld, nadat er problemen waren met de betaling van zijn salaris door de Israëllische club Sektzia Nes Tziona waar Faria voetbalde.