Ga naar Content
Noord-Holland

Ad van den Berg in hongerstaking

4 april 2011, 19.42 uur · Aangepast 5 april 2011, 13.11 uur
Door: · Foto:

HAARLEM De voor het bezit van kinderporno opgepakte Ad van den Berg heeft sinds 29 maart niet meer gegeten en ook geen insuline gespoten. Dat meldt vereniging Martijn op haar eigen website.

Van den Berg protesteert hiermee tegen zijn arrestatie. Hij heeft volgens Martijn ook drie dagen niets gedronken, maar 'dat ging hem te snel'. Als Van den Berg woensdag nog steeds niet wordt vrijgelaten, dreigt hij opnieuw te stoppen met drinken, 'tot de dood erop volgt'.  De voorzitter van Martijn zou sinds dinsdag 5,5 kilo zijn afgevallen. De advocaat van Van den Berg heeft gekozen om de media hierover niet te woord te staan.

Volgens woordvoerder Marthijn Uittenbogaard van de pedofielenvereniging is Van den Berg in het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen. Dinsdag zou hij daar volgens Uittenbogaard bezoek krijgen van een rechter, voordat woensdag over de verlenging van zijn hechtenis wordt besloten. Volgens Uittenbogaard heeft Van den Berg z'n dossier ingezien en blijkt daaruit dat hij al jaren in de gaten werd gehouden door de politie.