Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Plaswinkel 2theloo opent in Kalverstraat

28 januari 2011, 13.44 uur · Aangepast 28 januari 2011, 16.02 uur

AMSTERDAM Zaterdagmiddag, je wandelt gezellig door een drukke winkelstraat en opeens moet je ontzettend nodig naar het toilet. “Om dan naar de derde etage te moeten van een warenhuis, is geen pretje”, zegt Eric Treurniet, oprichter van nieuwe winkel 2thel

Hij opent op  17 februari zijn eerste plaswinkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Na de opening van de winkel met toiletten in Amsterdam, moeten er tien tot vijftien winkels volgen in de rest van Nederland. Daarna wil de ondernemer doorbreken in Europa.

Treurniet kwam een jaar geleden op het idee voor de plaswinkel toen hij met zijn gezin in Brugge stond en zijn dochter hoge nood had. “In een winkel mag je vaak geen gebruik van het toilet maken. En als je geen gast van een hotel bent, voel je je toch een beetje gegeneerd om daar gebruik te maken van de faciliteiten.”

Tampons en gadgets
In de winkels kunnen de bezoekers niet alleen hun plas kwijt; ook zijn er allerlei spullen te koop, zoals tampons, luiers en gadgets. “Je kunt bij ons terecht voor alles wat je in het toilet nodig hebt”, aldus Treurniet.