Ga naar Content

Tiener dood in Noordhollands kanaal

WARMENHUIZEN Een 18-jarige jongen uit Schoorl is gisteravond om het leven gekomen toen hij op de Westfriesedijk tussen Schoorldam en Koedijk op zijn fiets werd aangereden door een auto.

Een duikploeg van de brandweer vond het lichaam van de jongen in het Noordhollands kanaal. De automobilist, een 35-jarige man uit Alkmaar, was doorgereden. De politie kwam hem op het spoor nadat omwonenden in de Moraviëstraat in Alkmaar-Noord meldden dat een man een zwaar beschadigde bestelwagen had geparkeerd en vervolgens was weggerend.

Toen de politie de chauffeur korte tijd later had opgespoord en aansprak, gaf de man zelf aan dat hij vermoedelijk iemand had aangereden langs het Noordhollands Kanaal. Daar werd in de berm aanvankelijk alleen een fiets gevonden. Later werd het levenloze lichaam van de Schoorlnaar aangetroffen in het kanaal.

De precieze toedracht is nog een raadsel. De politie stelt een onderzoek in. Op het lichaam van de fietser wordt sectie verricht. De bestuurder van de bestelwagen zit vast en wordt verhoord.

Foto: DNP.NU