Ga naar Content

Van Hamburg naar Berlijn: John en Erica moeten 'ongelofelijke domper' laten bezinken

Abbenessers John en Erica van den Berg gaan deze zomer naar alle wedstrijden van het Nederlands elftal. NH volgt het stel dwars door Duitsland. Op de dag na de verloren halve finale tegen Engeland (1-2) moet het stel vooral bijkomen: "Het was onvergetelijk wat we mee hebben gemaakt."

Helaas maar waar, John en Erica zullen niet naar de finale in Berlijn afreizen - Foto: John en Erica van den Berg

"Ongelofelijk, wat een domper." Het moet allemaal nog even indalen bij John, die terugblikt op de wedstrijd vanuit zijn hotelkamer even buiten Dortmund. Vanaf de weergaloze openingsgoal van Xavi Simons tot aan de uitschakeling in blessuretijd hebben hij en zijn vrouw Erica met ingehouden adem zitten kijken.

Daarvoor maakten ze deel uit van het ware leger aan Oranjefans dat naar het Westfalenstadion was afgereisd. "Dat was echt onvergetelijk. De hele stad was een grote oranje massa. Af en toe was het haast beangstigend, toen we over de breedte van de hele straat gewoon van schouder aan schouder stonden", vertelt John.

Van Hamburg naar Berlijn: in het spoor van John en Erica

NH volgt Abbenessers John en Erica van den Berg tijdens hun EK-reis door Duitsland. De dag na iedere wedstrijd van Oranje bellen we met de fanatieke Oranjefans voor een verslag van hun beleving van de wedstrijd, van het toernooi en een prognose voor de volgende wedstrijd.

Ook in het stadion waren de Nederlandse supporters luidruchtiger dan de doorgaans zo vocale Engelsen, maar het mocht niet baten. Hoewel de teleurstelling over de gemiste finale groot is, zijn de twee Abbenessers ongelofelijk trots op 'hun' Oranje: "We mogen trots zijn op ons landje, we zitten bij de beste vier van Europa hè."

Met de nederlaag van Oranje komt er ook een einde aan het avontuur van John en Erica in Duitsland. In totaal reisden ze de afgelopen maand vijf keer op en neer tussen verschillende Duitse steden en hun woonplaats Abbenes. Erica moet daarom ook vooral even bijkomen van hun belevingen: "Nu ik besef dat het is afgelopen is het echt tijd voor rust. We gaan morgen bij thuiskomst eerst maar eens een borrel drinken bij onze kinderen."

Op naar WK in Amerika

Ze nemen de herinneringen aan een maand lang EK in Duitsland onder de arm met zich mee, vertelt Erica: "Tijdens zo'n toernooi kom je allerlei leuke mensen tegen, je leert elkaar echt kennen. Je loopt daar rond met zoveel mensen, het is bij elke wedstrijd een feest van formaat geweest. We hebben het onwijs naar de zin gehad"

En ondanks dat de aftocht van Nederland nog geen 24 uur oud is, kan John ook alweer vooruitkijken naar het volgende toernooi: "2026, WK in Amerika. Ja, daar heb ik wel oren naar. Dat wordt flink sparen, want zoiets wil je niet missen. Maar goed, dat is nog effe weg, eerst gaan we in de herfst alweer naar Bosnië voor de Nations League-wedstrijd."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]