Ga naar Content
Een zwart metalen bankje met verfrommelde oranje vlaggen erop, gelegen aan een smal stenen straatje aan een gracht. Het kanaal wordt omzoomd door gebouwen en de nabijgelegen reling maakt deel uit van de veiligheidsvoorzieningen van het kanaal. De scène to
Zaanstreek-Waterland

Volendam ruimt op met een EK-kater: "Helemaal klaar mee"

11 juli 2024, 13.47 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

Bij de kapper, in het café en bij de viskraam: in Volendam verwerken ze het Nederlandse verlies tegen Engeland door alle Oranje vlaggetjes zo snel mogelijk op te ruimen. Maar ondertussen is het gesprek van de dag overal hetzelfde en gaat het over handsballen, onterechte penalty's en de hoop dat Spanje dan maar wint.

Kater in Volendam - NH Nieuws

"Kaplakens, slingertjes, alles is weggehaald, we zijn er helemaal klaar mee", zegt kapper Ron Wessels uit Volendam. En daar is hij niet alleen in. "Ik had een kleine kater vanmorgen, maar niet van de alcohol", zegt een dame die slingers van het terras haalt. En ook de visboer prikt alle rood-wit-blauwe ballonnen lek. "Het zit erop, het is mooi geweest, we gaan gewoon verder."

Trots

Niet overal in Volendam zijn de vlaggetjes al verdwenen. Vooral die met de tekst Hup Joey hangen nog voor de ramen. Jan Tuijp zit bij de kapper op zijn beurt te wachten. "We zijn wel teleurgesteld dat Joey Veerman het (de finale, red.) misgelopen is". Maar Tuijp blijft ook trots op zijn dorpsgenoot en ook de andere klanten vinden dat hij gister prima speelde.

Het is nog de vraag wanneer de vlaggen weer terugkomen. De visboer hangt ze pas weer op tijdens het WK van 2026 en Tuijp gaat vooral naar Het Andere Oranje (FC Volendam) kijken. De dame op het terras denkt even na en lacht dan hard: "Met Koningsdag hangen ze er weer".

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]