Ga naar Content

Gele zwembroeken razend populair onder festivalgangers: "Als Dries niet in geel komt, doen we het zelf maar"

Dries Roelvink treedt vrijdag op tijdens het Egmondse Zomerfestival, maar niet in zijn legendarische gele badslip. De organisatie besloot daarom zelf gele zwembroeken aan de festivalgangers te verkopen. Die gaan als warme broodjes over de toonbank. "Al meer dan honderd verkocht."

Voorbereidingen voor het festival - Foto: Ron Tervoort

De voorbereidingen voor het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef zijn al in volle gang. Er wordt hard gewerkt aan een podium, opbouw van spelletjes en de Kortebaan Draverij.

Toen de kermis een aantal jaar geleden verdween in Egmond, besloten vier vrienden het heft in eigen handen te nemen en bliezen leven in een nieuw evenement; Zomerfestival Egmond. En zo geschiedde.

Lees ook

Morgenmiddag staat Dries Roelvink op het programma, die optreedt tijdens de grote 'Vrijdagmiddagborrel'. De zanger trad een tijd terug op in de Johan Cruijff Arena, waar hij zijn beroemde gele zwembroek droeg. Toen Ron Tervoort, medeorganisator van het Zomerfestival, zijn management vroeg of hij dat in Egmond kon herhalen, was het antwoord helaas nee.

Dan maar zelf

Het bracht Tervoort wel op een ander idee. "Als Dries Roelvink niet in het geel komt, dan gaan we het zelf maar doen", vertelt hij lachend. En zijn plan werkt. Binnen no-time verkoopt het festival meer dan honderd gele zwembroeken. 

De organisatie koppelde daarnaast ook winacties voor het EK aan de zwembroek. "Als je een goede schatting maakte kon je een gratis zwembroek winnen", legt Tervoort uit. 

Tervoort heeft zelf in ieder geval al heel veel zin in het festival. "In het dorp is er superveel animo voor. We merken dat mensen het echt waarderen dat wij dit organiseren", vertelt hij. 

Voor degene nog zonder gele badslip, wees niet getreurd. Volgens de organisator zijn er nog een aantal zwembroeken over die je kan bestellen en op het festivalterrein op kan halen. 

Poster voor het festival - Foto: Zomerfestival Egmond

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.