Ga naar Content

Oranjefans op de trein naar Dortmund: "Heb een rugtassie en een slaapzak, en verder zie ik wel"

Nederland gaat vanavond 21.00 uur het duel aan met Engeland, in de halve finale van het EK. In alle vroegte stond een aantal Oranjefans al klaar op het Amsterdam Centraal om de trein naar Dortmund te pakken. "Een dagje Dortmund voor de sfeer, maar ik kijk de wedstrijd in Nederland."

Foto: NH Media

"Dit moet je meemaken", zegt iemand met een oranje shirt en een biertje in zijn hand. "Het is een hele volksverhuizing."

'Once in a lifetime'

En zo staan wel meer mensen erin. Al heeft de een al even geleden zijn trip geboekt: "Al na de achtste finale, gewoon met de hoop dat we er zouden kome", vertelt hij. Veel anderen kwamen pas last-minute op het idee. "Ja, ik dacht: huppakee, dit is once in a lifetime, dus ik ga wel mee."

"We pakken om 5.00 uur de trein terug. Als we winnen, wordt het een mooie nacht"

Oranjefan

Of er dan nog wel slaapplekken in de stad zullen zijn, met de 75.000 fans die de KNVB verwacht? "Ik heb een rugtassie en een slaapzak. Misschien ga ik wel in een park liggen", lacht de fan. "Nee, moet vast goed komen", zegt hij er snel achteraan. Een groep jongens heeft een ander plan. "We pakken om 5.00 uur de trein terug. Dus we hopen dat we winnen; dan wordt het een mooie nacht. Anders wordt het overleven."

Een andere Oranjefan kiest eieren voor haar geld: "Ik ga voor de sfeer naar Dortmund, want ik wil het toch meemaken, maar de wedstrijd kijk ik in Nederland."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]