Ga naar Content

IJmuidense voebalfanaten met partybus naar Dortmund

IJmuiden kleurde vanochtend al vroeg oranje. Om volledig op te gaan in de EK-extase, boekte Dani Rengers een partybus naar Dortmund. Hij vertrok vanochtend om 8 uur met een groep van 43 voetbalfanaten richting onze oosterburen. De sfeer zat er vanmorgen goed in, maar zal dat morgen ook nog zo zijn?

IJmuidense voetbalfans met partybus naar Dortmund - NH Nieuws

Bij de parkeerplaats achter de Hema in IJmuiden kleurt niet alleen de vroege ochtendzon, maar vooral de shirtjes de buurt oranje. De 43 voetbalfans wachten op de bus die hen naar de halve finale tussen Nederland en Engeland brengt, die zij, net als vele anderen uit de provincie, in Dortmund zullen bijwonen.

Grote animo

Voor organisator Dani Rengers is het niet de eerste EK-wedstrijd die hij in Duitsland bezoekt. De wedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk bekeek hij ook al in Duitsland. En dat was zo’n succes, dat hij de halve finale beslist weer op dezelfde manier wilde meemaken.

Vorige week smeedde hij het plan. "Eerst had ik geregeld dat we met een groepje jongens met taxi's naar Dortmund zouden gaan en dan om 1.00 uur weer terug zouden rijden. Hotels waren namelijk 700 euro per nacht. De animo bleek echter zo groot dat ik wel een bus kon huren."

Nog voor de wedstrijd tegen Turkije, reserveerde hij onder voorbehoud een partybus. "En dat was maar goed ook, want daarna ontstond er een hele reservelijst van mensen met hetzelfde plan."

Morgenochtend werken

Met enkel een rugtasje gevuld met een schoon shirt, een paspoort en voor sommigen een tandenborstel vertrok de groep richting de grens. "Bier meenemen was niet nodig, dat is in overvloed aanwezig in de bus."

De buschauffeur uit Den Haag zorgde voor extra sfeer en zo begon het feest, net als bij vakantie, al tijdens de reis. Het is te hopen dat de stemming blijft zoals die is, want dan kan Dani zoals gerepeteerd (zie video) ook tijdens de terugreis volop brullen.

Voor voetbalfan Theodor valt dat hopelijk mee. "De meesten hebben morgen vrij, maar Theodor moet gewoon om 8 uur werken, terwijl we pas om 5 uur aankomen."

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]