Ga naar Content

Heeft centrum Beverwijk na jaren eindelijk een openbaar toilet, doet-ie het niet

Een dringend toiletbezoek tijdens het winkelen op de Breestraat of in de Beverhof? Vergeet het maar. Zelfs nu na jaren soebatten het openbaar toilet in het winkelcentrum is gerealiseerd, zit een plas er nóg niet in. Door problemen met het betaalsysteem is de deur al maanden op slot. Bezoekers balen als een stekker: "Nu kan ik nog steeds niet naar de wc." 

Het openbare toilet in de Beverhof zit al maanden potdicht. - Foto: NH Media

Het was jarenlang al de wens van horeca-uitbaters, klanten en winkeliers om een openbaar toilet te hebben in het centrum van Beverwijk. Uiteindelijk kwam die in de Beverhof en leek het probleem te zijn opgelost. Helaas. Het toilet is er inmiddels wel, toch is de deur al maanden op slot. 

Hoge nood

Hoge nood hebben, maar nergens terecht kunnen. Het is dé nachtmerrie voor de 60-jarige Monique de Reus. Al ruim 30 jaar heeft zij last van het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en is het hebben van een wc in de buurt te allen tijde een must. Een middagje shoppen in Beverwijk zit er voor haar dus al jaren niet in, aangezien het al die tijd heeft ontbroken aan een openbaar toilet in de winkelstraat en zijn directe omgeving. Maar nu, eindelijk, is er eentje: in winkelcentrum Beverhof. Dat si dan het goede nieuws, het slechte is dat deze al maanden niet toegankelijk is vanwege een weigerend betaalsysteem.

Voor Monique is het dan ook een drempel om een bezoek te brengen aan de grote winkelstraat van Beverwijk. "Ik moet altijd op voorhand weten of ik naar de wc kan gaan. Anders zit het risico erin dat het fout gaat. Het is belachelijk dat er gewoon geen goed werkend openbaar toilet is in de Beverhof." 

"Het is belachelijk dat er gewoon geen openbare wc is in de Beverhof"

Monique de Reus

Geen zekerheid


Het openbare toilet werd beheerd door uitbater Henri Hooijschuur van de Primera in het Beverhof. Inmiddels heeft hij de verantwoordelijkheid al enkele maanden uit handen gegeven, hij is helemaal klaar met het 'dossier openbaar toilet'. "De gemeente is nu verantwoordelijk. Op dit moment zeggen ze dat het toilet binnen twee weken open kan gaan. Of dat zo gaat zijn, weten we nooit met zekerheid."

Tekst gaat door onder de foto.

"Op dit moment zeggen ze dat het toilet binnen twee weken open kan gaan. Of dat zo gaat zijn, weten we nooit met zekerheid"

Henri Hooijschuur, uitbater Primera
Alleen het betaalsysteem ontbreekt - Foto: NH Media

De Gemeente Beverwijk laat weten de gang van zaken te betreuren. "De levering van het betaalsysteem laat langer op zich wachten dan gepland", aldus een woordvoerder. Zij bevestigt de woorden van uitbater Hooijschuur dat het nog wel eens twee weken kan duren. "Maar ook dat is helaas niet met zekerheid te zeggen."

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]