Ga naar Content

Vrouwenprofclub Hera United en Telstar gaan samenwerken

Hera United, de nieuwe vrouwenvoetbalprofclub, gaat per direct samenwerken met Telstar. In 2025 hoopt Hera United de proflicentie van Telstar over te nemen. Voor de club uit Velsen-Zuid komt de samenwerking als geroepen. 

De vrouwen van Telstar - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

Praktisch betekent dit dat Hera United komend seizoen investeert in de faciliteiten en teams van de Telstar Vrouwen. Zo wordt de selectie versterkt en is de kans dan groter dat het team zich handhaaft in de eredivisie.

Hera United wil dolgraag de proflicentie overnemen van Telstar en zelfstandig verdergaan in het seizoen 2025-2026. Hiervoor heeft de club de hulp nodig van de KNVB. In de regels van de voetbalbond staat namelijk dat vrouwenteams deel moeten uitmaken van een bestaande profclub. 

De KNVB laat weten dat ze open staat voor initiatieven om het voetbal te verbeteren. Dit zou dus kunnen betekenen dat de reglementen worden aangepast om een vrouwelijke profclub op te starten.

Hoge kosten voor kleine club

Voor een kleinere profclub als Telstar wordt het op de lange termijn steeds moeilijker om op het hoogste niveau mee te blijven doen vanwege de strengere licentie-eisen en de aanzienlijke investeringen die nodig zijn. Volgens algemeen directeur Leon Annokkéé biedt de samenwerking met Hera United een win-winsituatie: "Het is een ultieme kans om het werk op het gebied van vrouwenvoetbal voort te zetten en tegelijkertijd relevant te blijven voor meiden in de regio."

"Zien dit als een belangrijke stap in onze ambitie een zelfstandige club voor vrouwen te worden"

Hera United oprichtster Mariek Visser

Hera United in 2025 in eredivisie

Het ambitieuze Hera United, opgericht in maart, heeft grootse plannen: over tien jaar willen ze de Champions League winnen. Oprichtster Marieke Visser beschouwt de samenwerking met Telstar als een volgende mijlpaal. “We kijken enorm uit naar de samenwerking en zien dit als een belangrijke stap in onze ambitie om een zelfstandige club voor vrouwen te worden. Bovendien sluit het goed aan bij onze voetbalvisie, waarin we de samenwerking met bestaande clubs zoeken, bijvoorbeeld door de jeugdopleiding in de regio’s te versterken,” aldus Visser.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52