Ga naar Content

Vliegtuig schiet bij landen op Schiphol van de baan

Een privévliegtuig op Schiphol is vanmiddag bij het landen van de baan geschoven en met de neus in het gras beland. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op X. De drie inzittenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Het andere vliegverkeer op de luchthaven heeft geen last gehad van het ongeluk.

Een privévliegtuig schoot van het asfalt op de Oostbaan van Schiphol (archiefbeeld) - Foto: ANP

De crash vond iets voor 13.00 uur plaats op de Oostbaan van Schiphol. Op foto's is te zien dat de privéjet van vliegtuigenbouwer Cessna niet aan het einde van de baan is doorgeschoten, maar zijwaarts het gras in is gereden. Dat gebeurde ter hoogte van de KLM-hangars op Schiphol-Oost, aan de noordkant van de baan.

Luchtvaartverslaggever Eline Boshuizen was per toeval tijdens het incident in de verkeerstoren van Schiphol: "Het komt niet elke dag voor dat een vliegtuig met een wiel buiten de baan terechtkomt. De luchtverkeersleiding weet op dit moment ook niet wat er precies is gebeurd, maar het lijkt niet bijzonder ernstig te zijn. Al met al is er dus niet heel veel aan de hand." 

Tekst gaat door onder X-bericht met beelden van het vliegtuig.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De drie inzittenden van het vliegtuig konden ongedeerd het vliegtuigje verlaten. Een woordvoerder van de luchtverkeersleiding laat weten dat het vliegverkeer op Schiphol geen hinder ondervindt van het ongeluk, en zegt dat het vliegtuig zo snel mogelijk wordt weggesleept.

De Oostbaan wordt vooral gebruikt voor kleinere (privé)vliegtuigen. Hoe de Cessna precies van de landingsbaan kon raken is op dit moment nog niet duidelijk. De Marechaussee doet onderzoek naar het ongeluk.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]