Ga naar Content

Van Hamburg naar Berlijn: John en Erica in 'race tegen de klok' naar Oranje

Abbenessers John en Erica van den Berg gaan deze zomer naar alle wedstrijden van het Nederlands elftal. NH volgt het stel dwars door Duitsland. Vandaag de 'nagelbijtende' 0-0 tegen Frankrijk, en de doldwaze treinrit naar Leipzig: "Een ware race tegen de klok."

Vanaf de derde rij waren Abbenessers John en Erica getuige van het gelijkspel tegen Frankrijk - Foto: John en Erica van den Berg

'Spanning tot in de laatste minuut', omschrijft John de tweede groepswedstrijd. Hij en zijn vrouw Erica stonden vanaf de derde rij van de Red Bull Arena in Leipzig met ingehouden adem te kijken. "Het spel was niet om over naar huis te schrijven, maar ik stond toch de hele tijd met m'n handen in de lucht. En dan was die Mbappé er, door een gebroken neus, nog niet eens bij, die had ik wel graag zien spelen."

Van Hamburg naar Berlijn: in het spoor van John en Erica

NH volgt Abbenessers John en Erica van den Berg tijdens hun EK-reis door Duitsland. De dag na iedere wedstrijd van Oranje bellen we met de fanatieke Oranjefans voor een verslag van hun beleving van de wedstrijd, van het toernooi en een prognose voor de volgende wedstrijd.

Hoogtepunt was natuurlijk de afgekeurde goal van Xavi Simons, door hinderlijk buitenspel van rechtsback Denzel Dumfries. "Het duurde minuten, ongelofelijk spannend. Het was niet alleen tegen de verhoudingen in, het zou die hele wedstrijd hebben opengebroken", vertelt John. Nu hij de beelden heeft teruggezien kan hij leven met de beslissing van de scheids.

Misschien nog wel spannender was de klus om op tijd in het stadion te komen. In alle vroegte vertrokken John en Erica gisteren uit Abbenes, maar het Duitse treinnetwerk had andere plannen: "De ene na de andere vertraging, omrijden via Frankfurt en uiteindelijk stonden we zelfs in Leipzig zelf nog stil", vertelt Erica. Slechts vijf minuten voor het begin van de Oranjemars kwamen ze aan.

"Voor jou het voetbal, voor mij de steden"

Erica over het achternareizen van Oranje

"We hebben toen maar even rustig aan gedaan, maar het was nog steeds een ongelofelijk feestje hoor. Uitrusten doen we vandaag en morgen wel", zegt Erica, die al uitkijkt naar het eerste terrasje van de dag.

Aan de foto's is het misschien niet af te lezen, maar het is toch vooral John die echt voor het Nederlands Elftal naar Duitsland is gekomen. Erica ziet het meer als een oranje-gekleurde stedentrip: "Ik zeg altijd tegen hem: voor jou het voetbal, voor mij de steden. Maar maak je om mij geen zorgen, ook in het stadion vermaak ik me prima!"

Haast liever tweede dan eerste

Maandag reizen de twee door naar Berlijn voor de laatste groepswedstrijd tegen het niet onaardig spelende Oostenrijk. Met een gelijkspel daar zou John al tevreden zijn: "Dan worden we waarschijnlijk tweede in de groep, wat zou betekenen dat de achtste finale in Düsseldorf is. Dat is fijn, want m'n werkgever kan me nog wel een paar daagjes gebruiken tussendoor, hoezeer ze het me ook gunnen hoor."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]