Ga naar Content

ME ontruimt UvA-gebouw Roeterseiland, waar demonstranten twee klaslokalen bezetten

De mobiele eenheid van de politie is begonnen met de ontruiming van het UvA-gebouw op Roeterseiland. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Eerder op de middag bezetten demonstranten twee klaslokalen in het gebouw. 

De UvA deed daarna aangifte van lokaalvredebreuk en vernielingen. Volgens de politie werden daarbij ook agenten bekogeld.

De bezetting gebeurde rond 14.00 uur vanmiddag. Binnen hebben de demonstranten de klaslokalen gebarricadeerd. Volgens een woordvoerder van de UvA is een deel van de actievoerders inmiddels weggegaan. Een klein groepje zit op dit moment nog in een lokaal.

Ook buiten het UvA-gebouw zijn tientallen demonstranten aanwezig. De politie laat weten dat één van hen inmiddels is aangehouden vanwege 'belediging'.

Deuren dicht

Op het moment dat de klaslokalen bezet werden, waren er nog colleges aan de gang, die zijn allemaal doorgegaan. Colleges die nog moesten beginnen, gingen niet door, maar de woordvoerder laat weten dat die op dat moment bijna niet meer ingepland stonden.

Later op de middag gingen de deuren van de UvA dicht, mensen die op dat moment binnen waren, konden nog wel naar buiten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]