Ga naar Content
Een groep kinderen, gekleed in oranje kleding en accessoires, juicht enthousiast en steekt hun hand op. Sommigen dragen hoeden en er is een vlag op de achtergrond. De setting lijkt zich onder een tent te bevinden.
Zaanstreek-Waterland

Joey Veerman koorts in Volendam compleet met lied over Oranjespeler van jonge fans

21 juni 2024, 15.30 uur · Aangepast 21 juni 2024, 15.55 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

Na de Joey Veerman tompoucen, Joey Veerman vlaggetjes en een overwinning op de Polen miste er nog maar een ding. Een zelf gemaakt lied voor de in oranje spelende Volendammer. Dat konden zijn dorpsgenoten natuurlijk niet zomaar laten gaan, daarom maakte zangjuf Linda Bond met kinderen uit het dorp een lied voor hun Joey.

Volendam zingt voor Joey Veerman - NH Nieuws

Echte palingsound is het nog niet, maar aan enthousiasme is er geen gebrek bij de jonge Volendammers die het lied hebben ingezongen. Ze volgen daarmee dorpsgenoot Jan Smit die ook al een lied zong over de middenvelder in een reclame voor de staatsloterij. Toch willen veel van de zangertjes liever in de voetsporen treden van Veerman dan van Smit.

De kinderen worden aangevoerd door Linda Bond die er voor zorgde dat er overal vlaggetjes met "Hup Joey" in het dorp hangen. "We willen heel graag dat hij weet dat we erg trots op hem zijn." Of de feestvreugde in Volendam ook bekend is bij Veerman weet Linda niet. "We hebben nog niets van hem gehoord, maar hij heeft het natuurlijk erg druk."

Voor de liefhebber is hieronder het hele lied te horen

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vanavond speelt Oranje tegen Frankrijk en de kinderen die het lied hebben ingezongen denken dat het vanavond 2-0 wordt. "Joey gaat scoren of een assist geven", aldus de jonge voetbal commentatoren.

Lees ook